To je to što me zanima!

VIDEO Pitanje izbacilo iz takta bivšeg hajdukovca: Nisam dio ratne priče! Smetaju mi podjele

Tijekom intoniranja himne držao je ruku na srcu. Reprezentativac BiH Nikola Katić objasnio je što misli i kako gleda na činjenicu da se u BiH neprestano priča o tome tko je koje vjere i nacionalnosti
Vidi originalni članak

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju od 20.45 dočekuje reprezentaciju Mađarske u četvrtom kolu Lige nacija. Utakmica biti ili ne biti jer vrlo vjerojatno će odlučivati o ostanku 'zmajeva' u najvišem rangu natjecanja.

Ususret utakmici, na konferenciji za medije govorio je nedavno pridošli reprezentativac BiH koji je svojevremeno igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Nikola Katić (28) nosio je i dres Slaven Belupa te Hajduka prije nego je s Poljuda otišao u Rangerse da bi, potom, karijeru nastavio u Zurichu.

Katić je pred novinarima govorio o uobičajenim stvarima vezanim za utakmicu, no dočekalo ga je i pitanje o kultu reprezentacije, to jest o činjenici da je tijekom intoniranja himne držao ruku na srcu. Po reakciji i odgovoru, pitanje ga je pogodilo pa je odlučio stati na kraj podjelama unutar države.

- Maloprije sam govorio o sitnicama, volio bih da završimo tu priču. Svi su ovdje svojom voljom i željom i za mene je apsurdno da se u ovoj državi ljudi dijele na neke strane. Svi smo tu da pridonesemo boljitku ove reprezentacije i države - rekao je Katić i dodao:

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

- Trebali bismo konačno prestati s time. Evo vidimo Jablanicu, svi su bili zajedno i nitko nije pitao tko je Hrvat, Bošnjak, Srbin ili tko je koje vjere. Ja nisam dio te ratne priče. Meni već duže vrijeme smeta što se priča o tome tko je koje vjere i tko je stavio ruku na srce. Mislim da smo svi tu s istom željom i ljubavi prema državi - zaključio je Katić.

Stoper je u dresu mlade hrvatske reprezentacije ubilježio osam nastupa, a debitirao je i za 'vatrene'. Doduše, u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, onoj u kojoj su 2017. zaigrali praktički svi igrači HNL-a. Katić je tada nosio dres Slaven Belupa.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mislim 13.10.2024.

    Prijovićka je iz Belog Manastira a on je još uvjek u Hrvatskoj i ostat će to što se cura udala u Srbiju nema nikakve veze i Severina je bila dva puta udata u Srbiju pa joj niko ne brani nastupe u Hrvatskoj a ko voli nek izvoli Nikolina Pišek bila idata u Srbiju i dok joj e muž umro dobila odma posao u RTL-u nakon 15 godina a primjeraka je jako puno a glumci i naši i njhovi se žene svake dvije godine s drugima pa ih ne prozivaju

  • Cleo007 ᅟ 13.10.2024.

    Svaki hajdukovac je bivši.

  • patrijot 13.10.2024.

    Ja nisam iz BiH nego iz Dalmacije pa isto stavim ruku na srce kad čujem himnu Bosne i Hercegovine.Ako ikad budu igrali Hrvatska i BiH stavit ću obje ruke na srce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare