To je to što me zanima!

VIDEO Nizozemci zabili, odluka suca ih je razbjesnila: Je li ih Taylor oštetio protiv Francuza?

Nizozemskoj je poništen gol u utakmici protiv Francuske na diskutabilan način. Xavi Simons je opalio prema golu i zabio, no sudac Taylor je označio zaleđe Dumfriesa koji se nalazio pored francuskog golmana Maignana
Vidi originalni članak

U utakmici grupe D Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj između Nizozemske i Francuske dogodila se diskutabilna situacija. Naime, u 69. minuti igrač Leipziga na posudbi iz PSG-a, Xavi Simons (21), postigao je gol.

Dok su Nizozemci u deliriju slavili gol koji ih je gurnuo na prvo mjesto skupine, glavni sudac utakmice Anthony Taylor (45) otišao je na konzultacije sa svojim pomoćnikom te odjednom podigao ruku i svirao zaleđe.

Igrači "oranja" u nevjerici su gledali prema Tayloru, a svoje nezadovoljstvo najviše je pokazao kapetan Virgil Van Dijk (32). Prema novim pravilima Uefe, samo kapetani imaju pravo komunicirati sa sucima, a svaka kritika ostalih igrača sankcionira se žutim kartonom.

Situacija kod Simonsovog gola provjeravala se dobre tri minute, nakon čega je sudac iz VAR sobe, Stuart Attwell, potvrdio kako je riječ o zaleđu. Prema njihovom viđenju, prilikom udarca Dumfries (28), dok se nalazio u zaleđu, ometao je golmana Francuske Maignana (28). No, Maignan je cijelo vrijeme imao otvoren pogled prema lopti, što ovakvu odluku čini diskutabilnom.

Video pogledajte OVDJE

 

Utakmica je u konačnici završila 0-0. Tko će kao prvoplasirani otići u drugi krug, odlučit će utakmice posljednjeg kola koje se igraju u utorak 25. lipnja u 18 sati.

Taylor je jedan od kontroverznijih engleskih sudaca, a poslije njegovih utakmica često se vuku repovi. Na njega je tijekom posljednjih godina najviše kritika imao Chelsea, koji je u jednom trenutku službeno zatražio da Taylor više ne sudi njihove utakmice, no zahtjev im nikada nije odobren.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • ludi klobučar. 22.06.2024.

    Kakve veze ima što je golman imao otvoren pogled prema lopti, kad nije mogao intervenirati (obraniti) jer mu je ovaj zasmetao. Lijepo se vidi da je golman krenuo i zatim stao jer mu se ispriječio Dumfries, koji je time izravno utjecao na igru. Igrač može biti iza zadnje linije i neće biti zaleđe ako ne utječe na igru, a Dumfries je utjecao. Ispravna odluka.

  • 22.06.2024.

    Opet se sve radi da reprezentacija SJEVERNE AFRIKE bude prvak Europe

  • Puno volim Hrvatsku 22.06.2024.

    Afrika osvaja Euro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare