To je to što me zanima!

VIDEO Nebeski skok i prvijenac! Takav napadač nam je falio, evo odličnog gola Igora Matanovića

Sjajni Matanović zabio je svoj bundesligaški prvijenac za Eintracht. U maniri Mandžukića, naravno, jer stilski uvelike podsjeća na legendarnog "vatrenog". Nedavno je u Ligi nacija debitirao za hrvatsku reprezentaciju
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić ga je pozvao za nedavne akcije hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi nacija. Svoju šansu među "vatrenima" dobio je odmah u prvome susretu protiv Portugala koji je Hrvatska izgubila 2-1, no debitant Igor Matanović (21) momentalno je pokazao da je ono što je od odlaska Marija Mandžukića nedostajalo našoj reprezentaciji. Igrač koji može igrati nogom, proći driblingom, koji je jak u skoku i brz na okidaču.

Eintracht Frankfurt je znao što kupuje još prije tri godine kada je Matanovića "zakapario" iz St. Paulija pa ga ostavio na kaljenju. Talent i kvaliteta su bili tu, nedostajalo je malo snage, zrelosti i iskustva. Njih je stekao u nadolazećim sezonama, a od ove je konačno dobio pravu šansu u matičnom klubu. Pa u 5. kolu Bundeslige na gostovanju svoje momčadi koja je slavila kod Holstein Kiela 4-2 stigao i do ligaškog prvijenca.

Statistika Igora Matanovića

Igrala se 47. minuta kada je Matanović ispratio ubačaj Marmousha iz kornera, sjajno osjetio gdje će lopta i izborio se za prostor pa s kojeg metra glavom zakucao loptu u mrežu. Ako vas kojim slučajem ovaj gol podsjeća na neki od Mandžukićevih, niste daleko od istine. Stilski Matanović jako podsjeća na Mandžu još iz dana u St. Pauliju s tim da ima nešto više vica u igri i mrvicu više eksplozivnosti nego legendarni Vatreni. A tek mu je 21 godina... 

Matanović je dao svoj ukupno drugi gol za Eintracht, jedini do sada bio je u kupu protiv Braunschweiga. No, bundesligaški prvijenac je slađi, taj se posebno pamti.

>> VIDEO: PRVIJENAC IGORA MATANOVIĆA U EINTRACHTU

Idi na 24sata

Komentari 2

  • d4 29.09.2024.

    Ima killer instinct, samo mora nišanske sprave namjestiti. U ligi nacija nije mogao pogoditi okvir gola da mu žihot o tome ovisi.

  • stpauli666 29.09.2024.

    To je to! Sad jos jace!

Komentiraj...
Vidi sve komentare