To je to što me zanima!

VIDEO Modrić najstariji strijelac u povijesti Eura! Promašio je penal i iskupio se za 33 sekunde

Donnarumma je obranio penal Modriću, no već u idućem napadu se iskupio i Hrvatska je povela protiv Italije. Postao je najstariji strijelac na Euru ikada, međutim to nam nije pomoglo u infarktnoj završnici
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u posljednjoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva. 'Vatreni' su vodili do 98. minute, no Italija je sretno izjednačila i s rezultatom 1-1 završila druga u našoj skupini B.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska zastava od 107 metara u Leipzigu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tvrdo nadmudrivanje s Italijom obilježilo je prvih 45 minuta u kojima je Hrvatska imala sjajnu šansu Luke Sučića, a Dominik Livaković bio zaslužan što se na odmor otišlo s nulom na semaforu.

Zlatko Dalić napravio je jednu promjenu na poluvremenu i umjesto Marija Pašalića uveo Antu Budimira. Promijenila se taktička postavka naše igre jer Andrej Kramarić se povukao na krilo odakle je odmah stigla velika prijetnja i fantastična šansa - Krama se izvukao uz gol liniju, zacimao pa otrčao u sredinu i zapucao. Lopta je pogodila Davidea Frattesija u ruku.

Luka Modrić promašio penal pa zabio

Sudac Danny Makkelie otišao je pogledati situaciju na zaslon, a nakon kratkog pregleda snimke je odlučio - penal za Hrvatsku! Odgovornost je preuzeo kapetan Luka Modrić, tukao je u lijevu stranu talijanskog gola, no Gianluigi Donnarumma ga je pročitao i sjajno obranio.

No, Modrić je već u idućem napadu u 55. minuti, samo 33 sekunde nakon promašenog penala, postigao sjajan gol pod prečku i iskupio se. Sučić je ubacio s desne strane u peterac, Budimir je pucao, a Donnarumma to obranio. Samo do Modrića, koji je naletio na odbijanac i pospremio loptu u desne rašlje za opće oduševljenje na Red Bull Areni.

>> VIDEO PENALA I GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Od tog trenutka pjesma hrvatskih navijača je pojačala, a stadionom u Leipzigu zaorilo se "Za dobra stara vremena." Jer Luka Modrić je golom Talijanima postao najstariji strijelac u povijesti Europskih prvenstava.

Hrvat je prestigao Hrvata, Ivica Vastić je za Austriju protiv Poljske 2008. zabio s 38 godina, osam mjeseci i 15 dana. Modriću je točno 38 godina, devet mjeseci, 16 dana.

Šok u završnici

No, nismo uspjeli izdržati. Kao niti protiv Albanije. Luciano Spalletti je uveo Mattiju Zaccagnija koji je zabio lijep gol i Talijane odveo do drugog mjesta. A Hrvatsku stavio na čekanje. Još možemo proći, ali u igri nas drži samo teorija.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ado2306xy 25.06.2024.

    Kapetan Modrić imao je sreće slučajno je dao gol, ali jedanaesterac je promašio kao u Realu, zaista mi nije jasno zašto Dalić nije tako postavio igru protiv Albanije nemožeš se ti Daliću vaditi protiv Italije, jao odakle nama Talijani zabiju gol sa desetak metara sam kao duh nitko ne pokriva drugu stranu šesnasterca nemogu shvatiti da tu nema ni jedan Hrvatski igrač sami smo krivi što nismo bili dobri zadnjih pet minuta utakmice, realno gledajući rezultat je objektivan.

  • Demețra 24.06.2024.

    Isto kao Petko, samo je Petku gol uyebao Perišić.

  • fernandes11 24.06.2024.

    ako je ovo potrebno da odu dalic, modric, brozovic, vida, perisic, neka...nuzne su promjene pod hitnoooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare