To je to što me zanima!

VIDEO Jesu li Nizozemci oštećeni protiv Engleske? 'Apsolutna sramota, ovo nije za penal'

Sudac je otrčao u svlačionicu odmah nakon posljednjeg zvižduka. To dosta govori, rekao je kapetan Nizozemske Van Dijk. Ljuti su na Zwayera zbog dvojbenog jedanaesterca kojeg je sudio za Englesku
Vidi originalni članak

Cijelo prvenstvo bilo je to u stilu povuci-potegni. Unatoč brojnim zvijezdama i vrijednosti momčadi od preko milijarde eura, Englezi su se mučili svaku utakmicu. Provlačili su se u posljednjim sekundama pa i na jedanaesterce, ali uspjeli su dogurati do finala Europskog prvenstva! I to je na kraju jedino mjerilo uspjeha.

Engleska i Španjolska igrat će finale Eura u nedjelju u Berlinu. Englezi su opet opasno visjeli, gubili od Nizozemske, ali su preokrenuli i u 90. minuti golom Watkinsa plasirali se drugo finale u nizu. No, nije ni ovaj put moglo bez dvojbenih sudačkih odluka. Mnogima je sporan jedanaesterac iz kojeg je Harry Kane izjednačio u 18. minuti. Denzel Dumfries htio je izbiti loptu u svome šesnaestercu, visoko je podignuo nogu i prema procjeni suca Zwayera, zahvatio engleskog napadača. 

Video pogledajte OVDJE 

Također, sumnjiva situacija prethodila je i samom penalu. Naime, neki smatraju kako je Bukayo Saka u istom napadu loptu dirao rukom. 

Video pogledajte OVDJE 

Nizozemci su bili bijesni na njemačkog suca, smatrali su da kontakt Dumfriesa nije dovoljan za penal, a ovo je Virgil van Dijk izjavio nakon utakmice:

-  Sudac je otrčao u svlačionicu odmah nakon posljednjeg zvižduka. To dosta govori - rekao je nizozemski kapetan.

A s njim se slažu i engleske legende. Bivši kapetan Manchester Uniteda Gary Neville smatra kako ovdje nema elemenata za kazneni udarac.

- Apsolutna sramota, kao branič to moram reći - rekao je Neville, a Jamie Carragher je objavio:

- Ovo nikada nije kazneni udarac.

Bio penal ili ne, svatko će uostalom imati različito mišljenje, Englezi su se plasirali u finale i drugo prvenstvo u nizu borit će se za trofej. Na Wembleyju ih je pobijedila Italija, a sada im na putu do vrha stoji Španjolska. 

 
Idi na 24sata

Komentari 42

  • blue_cro 11.07.2024.

    I ptice na grani znaju da su morali igrati finale i jedni i drugi. Nista tu cudno, sve namjesteno. Uvijek se jakim reprezentacijama jos dodatno pomaze… nogomet vise nije sta je bio al opet ne mozes da ne gledas 😅

  • dylan 11.07.2024.

    Sramota jedna od najloših repki u finalu ak im Španjolci uvale 5 komada nalijati ću se i slaviti kao da smo mi osvojili EP

  • I_v_a_n 11.07.2024.

    Penal cijeli zivot, branic nema sta da dize nogu na cekic prema napadacu, tako se ne brani. A za sve ove koji govore da je sut vec upucen, kao prvo to ne znaci da ako je sut upucen da je to gotovo jer onda ja cekam da protivnik pukne po golu pa ga onda udarim sakom u glavu jer nema vise suta i sve pet, e pa malo morgen. Kane nije zavrsio cijelim pokretom koji sljedi sut + sutirao bi bio drukcije da ovaj nije digo nogu jer je to stvar refleksa. A Nizozemci neka se zapitaju zasto nisu u stanju da stvaraju normalne igrace nego sve neke drvosjece. Tako je bilo i 2010 i mada ne simpatiziram previse Spanjolce u sportu, da je bilo malo pravde i Vara tada bi Nizozemci ostali sa 9 igraca. Neka pocnu da stvaraju igrace koji se znaju postaviti a ne drvosjece pa onda im nece suditi takve penale. Penal cist kao suza

Komentiraj...
Vidi sve komentare