To je to što me zanima!

VIDEO Ivanković u 90. ostao bez senzacije, Sjeverna Koreja uzela bod uz 'projektil' s 30 metara

Kina je imala vodstvo i igrača više od 19. minute, ali ni to joj nije bilo dovoljno da izbjegne poraz protiv Saudijske Arabije. Sjeverna Koreja s desetoricom je uspjela iznenaditi Katar
Vidi originalni članak

Nogometaši Australije odigrali su 0-0 u Jakarti protiv Indonezije u azijskim kvalifikacijama za SP 2026., dok je Saudijska Arabija u gostima svladala Kinu 2-1. Australija je u prvoj utakmici izgubila od Bahreina kojega vodi hrvatski stručnjak Dragan Talajić, a ni protiv Indonezije nije uspjela postići pobjedu. Indonežani nakon dva kola imaju dva boda, Australci tek jedan.

Kina našega Branka Ivankovića u prvom je susretu doživjela debakl kod Japana (0-7), a u Dalianu je poražena od Saudijaca (1-2), iako je imala vodstvo 1-0 i igrača više. Autogol Alija Lajamija (14) dao je Kinezima vodstvo, a potom je isključen Mohamed Kanu (19). No Saudijci su i s igračem manje zabili dva gola - prvo je poravnao Hasan Kadesh (39), da bi isti igrač u 90. minuti donio veliku pobjedu.

U Laosu su na neutralnome terenu po jakom pljusku Sjeverna Koreja i Katar odigrali 2-2, pa prošli domaćin Mundijala ni nakon dva kola nema pobjedu. Korejci su zarana poveli, pa ostali s igračem manje, da bi Katarci već u prvom dijelu zabili dva gola. Nominalni domaćini fantastičnim golom Kanga iz slobodnjaka s 30 metara u 52. minuti dolaze do boda.

Gol Sjeverne Koreje za 2-2 pogledajte OVDJE.

Nogometaši Uzbekistana zadržali su stopostotni učinak zahvaljujući gostujućoj 3-2 (2-2) pobjedi protiv Kirgistana u Biškeku. U prvom su poluvremenu domaćini vodili sa 1-0 i 2-1 golovima Koja (15) i Abdurahmanova (35), no gosti su uspijevali poravnati preko Šomurodova (17) i Alikulova (45), da bi u nastavku Urunov (72) osigurao važna tri boda Uzbekistanu.

Uzbekistan je trenutačno vodeći na ljestvici skupine A sa šest bodova, tri više od UAE-a i Irana koji igraju međusobno kasnije u utorak, dok je Kirgistan na dnu bez bodova. U skupini su još Sjeverna Koreja i Katar koji imaju po bod. Jordan i Južna Koreja su gostujućim 3-1 pobjedama protiv Palestine, odnosno Omana, barem nakraktko stigli na čelo skupine B.

Palestina je ugostila Jordan u Kuala Lumpuru te je nakon prvih 45 minuta držala 1-1, ali na kraju su Jordanci ipak upisali tri boda. Al Naimat (5, 50) je bio dvostruki, a Al Rawabdeh (72) jednostruki strijelac za Jordan, dok je Abou Ali (41) zabio jedini gol za Palestinu.

Favorizirana Južna Koreja je do pobjede u Muscatu stigla tek u završnici dvoboja. Hwang Hee-Chan (10) je zabio prvi gol za goste, ali je Jung Seung-Hyun (45+2-ag) autogolom na kraju prvog poluvremena poravnao na 1-1 i taj je rezultat vrijedio sve do 82. minute kada je najveća zvijezda Juže Koreje Son Heung-Min (82) pogodio za 2-1, a Joo Min-Kyu (90+11) je potvrdio pobjedu duboko u sudačkoj nadoknadi.

Bahrein je nakon senzacionalne pobjede nad Australijom teško stradao protiv raspucanog Japana koji je, nakon sedam komada Kini, momčadi hrvatskog trenera Talajića utrpao pet komada, a strijelci su bili Ueda (37. i 47.), Morita (61. i 64.) i Ogawa (81. minuta).

Jordan i Južna Koreja sada imaju po četiri boda, slijedi Irak s tri boda, ali i utakmicom manje koju će kasnije u utorak odigrati u gostima kod Kuvajta koji ima jedan bod. Jedan bod ima i Palestina, dok je Oman bez bodova.

Prve dvije momčadi iz svake skupine idu izravno na SP, a treće i četvrtoplasirane idu u doigravanje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Stevo. Senegal 10.09.2024.

    Sjeverna koreja - najbolja koreja.

  • zapopizdit 10.09.2024.

    A kaj, nema snimke, samo ova maglovita fotografija s kojom nam prodajete maglu?

  • mdcro24 10.09.2024.

    Drago mi zbog sj. koreje inace bi danas svi bili pred zid

Komentiraj...
Vidi sve komentare