To je to što me zanima!

VIDEO Euforični trener juniora Dinama: Da se igralo još deset dana, Monaco nam ne bi zabio!

DINAMO - MONACO 1-0 Razina požrtvovnosti i služenja jedni drugima, to je bilo u standardima genijalnosti, brutalno, rekao je Ivica Banović, a džoker Horvat dodao: Igranje sa seniorima jako mi je pomoglo
Vidi originalni članak

Juniori Dinama pobijedili su Monaco 1-0 u drugom kolu Uefine Lige mladih i tako isprali gorak okus nakon poraza u Münchenu prije tri tjedna od Bayerna, ali si time i dali dobre šanse za nastavak natjecanja, gdje idu 22 od 36 momčadi. Jedini gol na utakmici djelo je Patrika Horvata u 63. minuti, svega minutu nakon što je ušao u igru.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening dinamovaca uoči Monaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trener Ivica Banović bio je poprilično euforičan nakon trijumfa nad slavnim klubom iz Kneževine.

- Nagrađeni smo pobjedom. Razina požrtvovnosti i služenja jednog za drugog, to je bilo u standardima genijalnosti! Zato smo pobijedili i zato nismo dobili gol iz 12. kornera koji su imali pred kraj. Ne bismo ga dobili još deset dana, u to sam siguran! Zato što su dečki odlučili danas služiti jedni drugima - kazao je trener Dinamovih juniora za klupske stranice i nastavio:

- Prvih 80 minuta imali smo puno, puno više od igre, puno više šansi, tri-četiri mrtve. Igrom smo dominirali, a kamoli kad služiš i gineš jedan za drugoga. Da smo igrali još pet dana, ne bi nam dali gol samo zbog pristupa kakav smo imali. Brutalno, kapa dolje. Za pobjedu OK, ali za ovakav pristup, svaka čast.

Horvat je bio pravi džoker s klupe.

- Neki put uvedeš nekoga, možda da autogol, evo danas je dao gol. To je sreća, ali je zasluga Paće koji je prošlih tjedana nevjerojatno radio i u fazi obrane. Rekao sam mu da samo nastavi raditi, evo danas je došla nagrada. Sretni smo ja, on i momčad.

Dinamo je i ranije mogao do gola, Niko Šepić izborio je penal u 17. minuti pa ga nije realizirao. Obranio mu je gostujući golman Jules Stawiecki.

- Zaboravio sam na taj penal, imali smo i to. Nije nas uopće poljuljali, kao da ga i nismo imali. Dečki su danas bili i s loptom i bez nje u nevjerojatnoj formi. Pristup je bio na nevjerojatnoj razini, a sve ostalo je posljedica toga - rekao je Banović pa najavio nedjeljnu utakmicu protiv Slaven Belupa u prvenstvu, gdje "modri" jedan bod zaostaju za vodećom Lokomotivom:

- Uvijek trebamo biti ponizni. Nakon utakmice ne možeš pričati o poniznosti, ali od sutra kad se dignemo, posebno dečki koji danas nisu igrali, ponovno idemo dolje u prašinu raditi i spremiti se za nedjelju.

Patrik Horvat krasnim solo-prodorom riješio je pitanje pobjednika.

- Utakmica jako teška, težak protivnik. U prvoj utakmici igrali su protiv Barcelone i okrenuli je skroz. Ispunili smo zahtjeve koje nam je trener postavio i pokazali da smo bolja momčad. Fizički su jači i moćniji od nas. Imali smo prednost igre po bokovima, krila su im bila usko i tu smo mogli prolaziti. To je rezultiralo i golom - rekao je 16-godišnji talent iz maksimirske škole.

Ovo je ljeto bio s pripremama prve momčadi, zabio je i asistirao u pobjedi nad sofijskim CSKA 1948 na Maksimiru. Koliko se suigrači ugledaju u njega?

- Ne znam, to morate njih pitati. Meni je puno značilo i pomoglo mi igranje sa seniorima. HNL, Europu igra puno igrača, to mi je dalo poticaja. A i ovi stariji dečki u juniorima daju mi veći podražaj. Važna utakmica, ali fokus nam je na prvenstvu. Ovo je jako lijepo, ali moramo se bazirati na ligu - zaključio je Horvat.

Dinamo će Ligu mladih nastaviti gostovanjem kod Salzburga 23. listopada od 15.30, a za razliku od seniora, neće igrati protiv Arsenala u Londonu i Milana u Zagrebu, nego će ligašku fazu zaključiti u prosincu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Šandor Romano 02.10.2024.

    Monaco ne stvara on kupuje to je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare