To je to što me zanima!

VIDEO Ekskluzivno iz Katara: Kaotične gužve, navijači se provlače kroz žicu do stadiona

Naši reporteri Dubravko Miličić, Tomislav Gabelić i Ana Paić zatekli su se usred ogromne prometne gužve na putu do stadiona Al Bayt, na kojem će Katar otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora. Hvale se luksuzom i blještavilom, ali postoji i druga strana medalje
Vidi originalni članak

Kada je Fifa prije 12 godina objavila kako će Katar biti domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine, izazvala je veliku buru u javnosti. Kako zemlja, koja je tek u razvoju, niti ima stadione i infrastrukturu i nije baš otvorena ka ostatku svijeta, može primiti preko milijun ljudi i najbolje reprezentacije? Eh, novac. 

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači se provlače kroz žicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Katarani su sa svojim petrodolarima izgradili osam stadiona, proširili aerodrom i napravili nove prometnice, s nadom kako će cijela organizacija proći besprijekorno. No, ni novac nekad ne pomaže. Prvo su shvatili da nema dovoljno smještaja za sve navijače pa su izgradili kontejnerska naselja, no kako će spriječiti prometne gužve? Novac ne može i sam organizirati sve.

Pratite emisiju uživo:

Naši reporteri Dubravko Miličić, Tomislav Gabelić i Ana Paić zatekli su se usred ogromne prometne gužve na putu do stadiona Al Bayt u gradu Al Khor, gdje će Katar otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora. Hvale se luksuzom i blještavilom, ali postoji i druga strana medalje. 

Nepregledne su kilometarske kolone, teško je doći do ulaza pa su se navijači morali provlačiti ispod žice, uključujući naše reportere. Još su samo falili kukuruzi pa da doživljaj bude potpun, kao da ste na utakmici niželigaša Donjih Čmrljevaca protiv Bobote.

Kaotične su gužve i gluhi telefoni, kao da je sve svedeno na improvizaciju, a kada uz to dodamo brojne zabrane, dobijemo jedno od najkontroverznijih prvenstava u povijesti.

Već prvi dan Svjetskog prvenstva otkrio je brojne manjkavosti i krnju organizaciju, a što će tek biti kada milijun navijača okupira Katar? Najbolje da ni ne razmišljamo o tom kaosu. 

POGLEDAJTE VIDEO: LOVREN O SASTAVU HRVATSKE

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Heroj Oluje 20.11.2022.

    Treba pustit Katarane da pobjede SP !! Svi će dobit 3 tankera plina!!

  • Kokolina12 20.11.2022.

    Dumbus

  • Konjak 0.5 20.11.2022.

    Nema za Hrvatsku i 24 sata je sve kaotično..

Komentiraj...
Vidi sve komentare