To je to što me zanima!

VIDEO Detalji okršaja huligana u Mostaru: Teško je ozlijeđeno dijete (15)! Uhitili su trojicu

Maskirani huligani s drvenim palicama i bakljama, pripadnici Veležove navijačke skupine, napali su Ultrase. Došlo je do sveopće tučnjave, petorica su završila u bolnici
Vidi originalni članak

Huligani koji podržavaju Hrvatski športski klub Zrinjski i Velež sukobili su se u nedjelju u Mostaru. U masovnoj makljaži sudjelovalo je oko 300 ljudi, a epilog su petorica muškaraca u bolnici, od čega dvojica s teškim ozljedama. Trojicu su uhitili.

- Građani su dojavili da se ulici Bulevar narodne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi. Dolaskom policijske patrole skupina nepoznatih osoba se počinje kretati u pravcu Španjolskog trga, gdje se i zaustavljaju kod objekta javnog WC-a. Nakon izvjesnog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na Španjolskom trgu. U jednom momentu iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gdje dolazi do sukoba između spomenute dvije skupine - rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik policijske uprave MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, prenosi Bljesak.

Policajci su se potom po naredbi uputili u mostarske bolnice i iščekivali dolazak sumnjivaca. U Centar za urgentnu medicinu (CUM) javila su se četvorica ozlijeđenih. Jedan od njih, koji ima samo 15 godina, prošao je najlošije, s teškim ozljedama lica. Drugi su starosti 18, 19 i 24 godine i njih su uhitili. Jedan se ozlijeđeni pak javio u bolnicu Dr. Safet Mujić u istočnom dijelu grada, također s teškim ozljedama.

U policiji sumnjaju da je tučnjava dogovorena. Do sukoba je navodno došlo nakon što su Ultrasi, navijači Zrinjskog, nacrtali grafit na Španjolskom trgu koji je bio najžešća ratna crta između hrvatskih i bošnjačkih ratnih postrojbi u ratu. Red Army, navijači Veleža, zasuli su im kamenjem i bakljama i tu je krenula totalna makljaža uz korištenje bejzbolskih i teleskopskih palica. Neredi su se preselili i na stadion Pod bijelim brijegom, gdje su trećeligaši HNK Kruševo i UŠS Fortuna trebali igrati prvenstvenu utakmicu. Stradao je i jedan nogometaš Fortune zbog čega je ona otkazana.

- Ne mogu zasad govoriti o eventualnom povodu sukoba iako vidim da ga javnost traži i o njemu spekulira, ali postoje neke verzije i indicije da bi mogao biti planiran što sve sada treba operativno provjeriti. Ipak, to je u ovom trenutku manje važno jer nije bilo ozlijeđenih građana prolaznika ni policajaca kojih je bio veliki broj - rekao je županijski ministar unutarnjih poslova Marijo Marić i dodao:

- Kad se pogledaju prizori s lica mjesta, vidi se da je u jednom trenutku situacija bila kaotična, ali isključivo brzom reakcijom policije je stavljena pod kontrolu. Znam da će sada dio javnosti, posebno one koja se aktivira na društvenim mrežama, tražiti propuste, ali stajem u zaštitu policije koja je izravno pokrivala lice mjesta iz više smjerova i spriječila eskalaciju mogućih većih nereda. Podsjećam i odgovorno tvrdim da MUP HNŽ štiti sigurnost svih građana ove županije od napada koje osmišljavaju i provode zlonamjerne skupine i pojedinci i mene žalosti što to uopće moram naglašavati. Naši policajci su večeras podjednako bili izloženi napadima i tjelesnim ozljedama, a o tome nitko ne govori. Ti ljudi i njihove obitelji redovito slušaju negativne komentare od osoba koje nisu upućene ni u okolnosti događaja, ni u pravila policijskoga posla.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • domba18 21.10.2024.

    Jesu li veležovci dobili po tamburi

  • škorpion1980 21.10.2024.

    Gdje vi vidite tuču, naše grupe su se bar dogovorile bez oružja, kakav portal takve I vijesti..

  • Nogalo1234 21.10.2024.

    Prosjek godina ovih u neredu je 16, tako da...

Komentiraj...
Vidi sve komentare