To je to što me zanima!

VIDEO Čudo u Parizu: Ukrajinka uspjela što je Blanka godinama pokušavala! Pao svjetski rekord

Aktualna svjetska prvakinja preskočila je letvicu jedan centimetar više od čak 37 godina starog rekorda Bugarke Štefke Kostadinove. Rekorda kojeg je Blanka Vlašić imala u nogama, ali kojeg nije uspjela dohvatiti
Vidi originalni članak

Ukrajinska atletičarka, 22-godišnja Jaroslava Mahučik, postavila je novi svjetski rekord u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Parizu.

Aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini preskočila je letvicu na visini od 2,10 metara čime je za jedan centimetar popravila čak 37 godina star rekord Bugarke Štefke Kostadinove postavljen u kolovozu 1987. na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Do nedjelje Mahučik je imala osobni rekord od 2,05m, da bi u Parizu prvo preskočila letvicu na 2,07m, a onda i na 2,10m.

Blanka Vlašić treća svih vremena

Tijekom posljednjih tri i pol desetljeća najbliže Kostadinovoj je stigla hrvatska šampionka Blanka Vlašić kojoj je najbolji rezultat u karijeri ostao 2,08m s kojim je sada treća na listi svih vremena. Blanka je u par navrata bila jako blizu svjetskog rekorda, nadomak povijesti, no iščeznuo joj je za malo... Jer visinu 2,10 imala je u nogama, nekoliko puta ju je preskakala na treningu, no nažalost nikada u službenom natjecanju.

- Dovoljno mi je što ja znam da sam ga imala. Ja zaista znam da sam ga imala. U jednom trenutku svoje karijere bila sam spremna za svjetski rekord. Ne mora se to pisati, ne moram imati titulu, ali znam da smo uspjeli. I to mi je dovoljno. Tada, s 30 ili 25 godina mi to nije bilo dovoljno - rekla je Blanka prije koju godinu.

Dosadašnji rekord u skoku u vis bio je četvrti najstariji rekord u konkurenciji atletičarki, stariji su bili samo oni Čehinje Jarmile Kratochvilove na 800 metara, postavljen 1983., Njemice Marite Koch na 400 metara postavljen 1985. te Ruskinje Natalije Lisovskaje u bacanju kugle iz lipnja 1987.

>> VIDEO: SVJETSKI REKORD JAROSLAVE MAHUČIK

Idi na 24sata

Komentari 27

  • hahah 07.07.2024.

    Čudo, čudo, e ovo je vijest, kako je fino prošla bez kostiju, bravo!!!!! 🥂

  • KusNjega 07.07.2024.

    Bravoo, žao mi je što nije uspjelo Blani, ali Blanka je sad svoj trofej dobila!!!

  • Message 07.07.2024.

    Družio bih se s njom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare