To je to što me zanima!

VIDEO Liverpool je preuzeo vrh Premiershipa, Aston Villa ga prati u stopu. Slavio i Chelsea

Momčad Enza Maresce pitanje pobjednika riješila je već početkom drugog poluvremena uz sjajan nastup golmana Roberta Sancheza koji je imao sedam obrana
Vidi originalni članak

Nogometaši Liverpoola ostvarili su uvjerljivu domaću pobjedu u 5. kolu engleske Premier lige svladavši na Anfieldu Bournemouth sa 3-0, a time su privremeno i skočili na vrh prvenstvene ljestvice.

Luis Diaz je u 26. i 28. minuti pogodio mrežu za 2-0, a Darwin Nunez je u 37. minuti postavio konačnih 3-0. Liverpool ima 12 bodova, čime se izjednačio s Manchester Cityjem, ali aktualni prvak ima utakmicu manje koju će odigrati u nedjelju, kad će ugostiti Arsenal u derbiju kola.

Do 12 bodova došla je i Aston Villa koja je preokretom u Birminghamu svladala Wolverhampton Wandererse sa 3-1. Gosti su poveli u 25. minuti golom Matheusa Cunhe, a momčad Unaija Emeryja je do preokreta došla u završnoj četvrtini utakmice. Ollie Watkins je pokrenuo preokret golom za 1-1 u 73. minuti, a dovršili su da Ezri Konsa (88) i Jhon Duran (90+4).

S istovjetnih 3-1 slavila su i dva londonska kluba pred svojim navijačima. Tottenham je svladao Brentford, a Fulham je bio bolji od Newcastle Uniteda, kojem je to prvi poraz u novoj sezoni.

Prve bodove u novoj sezoni osvojili su Everton i Southampton. Everton je odigrao 1-1 na gostovanju kod Leicester Cityja, a Southampton je protiv Ipswich Towna do pete minute sučevog dodatka imao pobjedu u džepu golom Tylera Diblinga (5), da bi gostima bod donio Sam Morsy. 

U prvoj utakmici 5. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je kao gost svladao West Ham United 3-0 (2-0).

Gosti su nakon manje od 20 minuta već imali prednost od 2-0 golovima Jacksona (4, 18), a konačni rezultat postavio je Palmer (47) na samom startu drugog poluvremena. Rezultat može malo zavarati jer su "čekićari" imali više udaraca (15-12), a pritom je gostujući golman Robert Sanchez obranio čak sedam udaraca.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Trećom gostujućom pobjedom u sezoni Chelsea je nakratko skočio na drugo mjesto ljestvice sa 10 bodova, koliko imaju i treći Arsenal te četvrti Newcastle United, dok dva boda više ima vodeći Manchester City. West Hamu je ovo treći domaći poraz u isto toliko utakmica te je trenutačno 14. s četiri boda.

Premiership, 5. kolo

Subota:

  • West Ham United - Chelsea 0-3 (Jackson 4, 18, Palmer 47)
  • Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 3-1
  • Fulham - Newcastle United 3-1
  • Leicester City - Everton 1-1
  • Liverpool - Bournemouth 3-0 
  • Southampton - Ipswich Town 1-1
  • Tottenham Hotspur - Brentford 3-1
  • Crystal Palace - Manchester United 

Nedjelja:

  • Brighton and Hove Albion - Nottingham Forest
  • Manchester City - Arsenal

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare