To je to što me zanima!

VIDEO Boban Marjanović dobio ovacije u Zagrebu, izviždali su Divca: Srpski mediji: 'Skandal!'

Dončiću je stigla poruka iz Dallasa zbog koje nije smio davati izjave pred medijima, a srpski centar dobio je veliki pljesak prilikom predstavljanja, uz trofejnog trenera Željka Obradovića
Vidi originalni članak

U utakmici u kojoj je rezultat bio u drugom planu Team Dražen, sastavljen od aktivnih zvijezda europske košarke, svladao je hrvatsku košarkašku reprezentaciju 110-107. U dvoipolsatnom spektaklu u Areni Zagreb uživalo je oko 15.000 ljudi prisjećajući se lika i djela neprežaljenog Dražena Petrovića nekoliko tjedana prije njegova 60. rođendana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Luka Dončić, čovjek koji je već srušio brojne NBA rekorde i postao košarkaški superstar na globalnoj razini, izmamio je pljesak izjavom kako još nije dosegao Draženovu razinu, a onda je i zaplakao nakon što se njegov hologram pojavio u dvorani uz pjesmu "Za dobra stara vremena".

Među brojnim akterima, i on se trebao obratiti medijima. Čekali su ga novinari na poluvremenu, a onda je došla poruka kako mu iz Dallasa nisu dozvolili da govori iako je to, kako su rekli iz organizacije, zaista želio.

Uz Marija Hezonju u hrvatskoj reprezentaciji, prvog strijelca utakmice s 36 koševa, Arena je posebno toplo pozdravila srpskog košarkaša Bobana Marjanovića. Donedavni član Houstona, 224 centimetra visok centar, zabio je 11 koševa u pobjedi europske selekcije. Ovacije je dobio i najtrofejniji europski trener Željko Obradović koji je vodio tu momčad s Hrvatom Nevenom Spahijom.

Video ovacija Marjanoviću i Obradoviću možete pogledati OVDJE.

Među posebnim gostima memorijalne utakmice bio je i Vlade Divac, Draženov bivši suigrač i protivnik na terenu. Kad je spiker pročitao njegovo ime, dvoranom su se začuli i zvižduci. Nisu mu očito zaboravili incident u kojem je gazio hrvatsku zastavu, ali je situaciju smirio Aco Petrović koji se ustao i zamolio ljude da mu odaju poštovanje.

Srpski mediji to su dočekali na nož pa je tako Kurir u tekstu pod naslovom "Veliki skandal u Zagrebu - navijači izviždali Divca" napisao kako se "Divac nije sjajno proveo u Zagrebu". Divac je ranije imao emotivan susret s Biserkom Petrović, majkom košarkaškog Mozarta, i kazao kako je Dražen za njega najbolji europski košarkaš u povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • GF1 Goran 06.09.2024.

    Divac nije zgazio hrvatsku zastavu nego je samo čovjeku uzeo iz ruke jer su tad i ostali hrvati igrali za Jugoslaviju. Poslije je i sam taj čovjek rekao da mu je Divac vratio zastavu. Zato nemojte laprdati, koliko god da ne volim srbe ali čovjek je dosao odati počast pokojnom Drazenu i to treba znati cijeniti. A neznalice će uvijek ostati neznalice.

  • mislim 06.09.2024.

    A šta je trebalo da ima dostojanstva nikad nebi prešao našu granicu đubre jedno svi su isti a on bi i sutra napravio isto podmukli gad

  • TimbTomb 06.09.2024.

    Zar ga nitko nije s nećim gađao?

Komentiraj...
Vidi sve komentare