To je to što me zanima!

VIDEO 24sata u Ateni: Svi krive navijače Dinama za tragediju

Kada kažete da ste iz Hrvatske, gledaju vas poprijeko, ali nije bilo incidenata. Samo su rekli da se ovakve stvari ne smiju događati
Vidi originalni članak

Područje oko prekrasnog AEK-ovog stadiona u utorak ujutro izgledalo je kao ratna zona. Razbijeno staklo po podu, razbacani stolovi i stolice, tragovi krvi po asfaltu. Rezultat je to masovne tučnjave koja je noć ranije izbila između navijača AEK-a, Dinama i Panathinaikosa. Epilog je, nažalost, bio tragičan. U bolnici je ozljedama podlegao navijač AEK-a Michalis Katsouris.

POGLEDAJTE VIDEO: 24SATA UŽIVO IZ ATENE

Koristili su se noževi, od čega je i nastradao nesretni navijač, bejzbolske palice, bengalke i sve ostalo što se našlo pod rukom. Grčka policija uhitila je 104 huligana, od čega 97 hrvatska državljanina. Osmero ih je završilo u bolnici, a troje ih je došlo u zabrinjavajućem stanju.

Bura se i dalje ne stišava, a u srijedu popodne javili smo se uživo ispred OPAP Arene gdje se dogodila tragedija u kojoj je život izgubio mladi navijač. Vlada jako tmurna atmosfera. Ispred stadiona nalazi se velika skupina navijača AEK-a koji ne napuštaju ovo mjesto. Mnogi su u crnoj odjeći, što je prepoznatljivo za njih. Smješteni su u brojnim kafićima koji se nalaze pored stadiona. 

Ovdje zasad nema policije, no može se vidjeti policijska traka koju su postavili zbog očevida i zbog svega što je bilo ovih dana. Još nema policijske patrole i policajaca jer je fokus prebačen na utakmicu Panathinaikosa i Marseillea. Ono što pričaju u gradu je da bi moglo biti incidenata zbog te utakmice, posebice što su navijači Dinama u dobrim odnosima navijačima Panathinaikosa.

U gradu svi pričaju o tragediji koja je potresla sve. Mišljenja su ujednačena, svi smatraju krivima navijače Dinama koji su u Atenu došli praviti nered. Kada kažete da ste iz Hrvatske, gledaju vas poprijeko, ali nije bilo incidenata. Samo su rekli da se ovakve stvari ne smiju događati. Rijetki su osudili napade s obje strane, ali većina navijače Dinama smatra odgovornima za ono što se dogodilo.

Policija još uvijek traga za ubojicom mladića, a nije pronađen ni nož kojim je počinjeno ubojstvo. Policija je privela 98 navijača iz Hrvatske, za nekima se traga, a mnogi su pokušali pobjeći, ali policija ih je uhvatila na morskim lukama ili na graničnim prijelazima s Albanijom i Makedonijom.

Zasad se malo toga zna, poznato je da ih se tereti za četiri kaznena djela (ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziv) te sedam prekršaja (narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji). 

Idi na 24sata

Komentari 380

  • Špiro Špula 09.08.2023.

    Ispred stadiona nalazi se velika skupina navijača AEK-a koji ne napuštaju ovo mjesto. Mnogi su u crnoj odjeći, što je prepoznatljivo za njih. Nije li upravo 24sata tvrdilo da su BBB bili obučeni u crno?

  • mlado staro život cili . 09.08.2023.

    Kako novinari. Cr.v.na sve načine pokušavaju stok.u i uboj... opravdati sramota

  • mlado staro život cili . 09.08.2023.

    Heheheh a ne tetu u trgovini ćemo krivit kakav vrh novinar..tva 🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare