To je to što me zanima!

Verstappen najbrži, ali Leclerc starta prvi! Koštala ga je odluka

Leclercu će to biti 25. "pole position" u karijeri. Iz prvog reda kreće i Meksikanac Sergio Perez dok treću startnu poziciju ima Britanac Lewis Hamilton
Vidi originalni članak

Aktualni svjetski prvak, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija uoči VN Belgije, 14. utrke svjetskog prvenstva formule 1. Međutim, s prve pozicije startat će Monegažanin Charles Leclers u Ferrariju. Premda je ostvario najbrže vrijeme, Verstappen će zbog promjene pogonske jedinice startati deset mjesta niže.

POGLEDAJTE VIDEO

Svjetski prvak i vodeći ove sezone Verstappen dominirao je u kišnim Ardenima, u odlučujućem dijelu kvalifikacija pretekao je Leclerca za pola sekunde. Međutim, Nizozemac je zbog uzimanja novog motora kažnjen pomicanjem za deset mjesta, tako da će imati tek 11. startnu poziciju.

S prve pozicije startat će Leclerc kojem će to biti 25. "pole position" u karijeri. Iz prvog reda kreće i Meksikanac Sergio Perez (Red Bull). Treću startnu poziciju imat će Mercedesov Britanac Lewis Hamilton, a četvrtu njegov sunarodnjak Lando Norris u McLarenu.

U ukupnom poretku Svjetskog prvenstva vodi Verstappen sa 265 bodova, na drugom mjestu je Norris sa 189 bodova, dok je treći Leclerc sa 162 boda

Rezultati kvalifikacija

  • 1. Max Verstappen (Niz / Red Bull Racing) 1:53,159 min - kažnjen je pomicanjem za 10 mjesta
  • 2. Charles Leclerc (MC /  Ferrari) +0,595
  • 3. Sergio Perez (Mek / Red Bull Racing) +0,606
  • 4. Lewis Hamilton (VB / Mercedes) +0,676
  • 5. Lando Norris (VB / McLaren) +0,822
  • 6. Oscar Piastri (Aus / McLaren) +0,868
  • 7. George Russell (VB / Mercedes) +1,025...
Idi na 24sata

Komentari 4

  • d4 27.07.2024.

    Kompletna F1 je postala krš od sporta i pravila. Ja bi dao 20 bolida identičnih pa da vas vidim onda piloti čija mati crnu vunu prede.

  • Prki 27.07.2024.

    Po meni najgluplje pravilo koje postoji ako već imaju određen br. pogonskih jedinica za sezonu, čemu ih kažnjavati ako mjenjaju potrošenu. Nije da mogu s jednom odvesti cijelu sezonu. Drugo da ih imaju koliko hoće pa da ih mogu mjenjati svaku utrku kao prije, ovako mi je to pravilo besmisleno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare