To je to što me zanima!

Veliki transfer pivota Hrvatske: Potpisao za Duvnjakov Kiel!

Kiel je rukometna institucija i mladim igračima cilj je jednoga dana zaigrati za ovaj klub, rekao je Načinović, kojega bi na sjeveru Njemačke dogodine mogao dočekati Domagoj Duvnjak
Vidi originalni članak

Veron Načinović (24), pivot hrvatske reprezentacije, postat će igrač Kiela od 2025. godine. Veliki transfer za Riječanina, koji je stasao u Zametu i u zadnje dvije godine prometnuo se u jednog od ključnih igrača reprezentacije.

Potpisao je trogodišnji ugovor, a još će nadolazeću sezonu, zadnju preostalu u četverogodišnjem ugovoru, odraditi u Montpellieru, u koji je stigao 2021. godine. Zagrijavanje za Francusku odradio je u Celju, u kojem je osjetio i Ligu prvaka. S Montpellierom je nedavno baš protiv Kiela ispustio devet golova prednosti iz prve utakmice četvrtfinala za plasman na Final Four Lige prvaka.

- Kiel je rukometna institucija i mladim igračima cilj je jednoga dana zaigrati za ovaj klub - rekao je Načinović, kojega bi na sjeveru Njemačke dogodine mogao dočekati Domagoj Duvnjak, zadrži li Kiel kapetana i tada.

- Otkrio mi je puno toga i zahvalan sam mu na tome jer nemam iskustva s Bundesligom. Svjestan sam svojih kvaliteta, ali želim se još popraviti u svakom segmentu. 

Direktor Kiela Viktor Szilagy kaže:

- Veron je iz nove generacije jakih pivota. Unatoč godinama, na putu je da postane lider hrvatske reprezentacije, a skupio je i već dosta iskustva na najvišoj razini.

Kiel će od takve - Lige prvaka - pauzirati sljedeću sezonu, za koju je iz Kielca vratio Andreasa Wolffa u najskupljem rukometnom transferu plativši Poljacima 1,600.000 eura odštete, a uz bonuse, osvoji li Kiel trofeje, može ispasti i okrugla dva milijuna. A od 2025. godine, kada stiže i Načinović, s Perezom de Vargasom stvorit će najbolji tandem na golu.

Ovoga ljeta stižu i sjajni mladi danski ljevak iz GOG-a Madsen (23), na desno krilo još mlađi Mađar Bence Imre (21). I bit će toga još, reklo bi se.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare