To je to što me zanima!

Vatreni posjetili papu Franju, dobio je i dres: 'Ne zaboravite da se mladi ugledaju na vas'

Prije susreta s papom su razgledali baziliku sv. Petra u pratnji zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška. Fotografirali su se i ispred groba sv. Ivana Pavla II.
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rijeci brusi formu za Europsko prvenstvo. Utakmica protiv Sjeverne Makedonije pokazala nam je da smo na pravom putu, a u subotu nas čeka generalka protiv Portugala. Vatreni su uzeli kratki predah od napornih treninga pa su u srijedu ujutro s Krka odletjeli za Rim gdje su u Vatikanu posjetili papu Franju koji je primio igrače, stručni stožer i vodstvo HNS-a.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije susreta s papom su razgledali baziliku sv. Petra u pratnji zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška. Fotografirali su se i ispred groba sv. Ivana Pavla II. koji se zalagao za neovisnost Hrvatske.

Na početku audijencije čestitao je reprezentaciji na osvajanju trećeg mjesta na SP-u u Katru. Podsjetio je da je nogomet globalni fenomen, piše Informativna katolička agencija.

-  To mogu i sam posvjedočiti, jer dolazim iz zemlje gdje je sve ovo življeno na najsnažniji mogući način - rekao je papa Franjo koji je rođen u Argentini koja nas je u Katru izbacila iz polufinala i na kraju osvojila naslov prvaka.

Hrvatske reprezentativce podsjetio je da igrajući nogomet imaju čast predstavljati svoj narod. Poseban je naglasak stavio na zajedništvo.

- Upravo biti momčad je aspekt u sportu koji volim naglasiti, zato što je usporedba društvenoga života, u različitim ambijentima u kojima se zajedno s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost... No, ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj - rekao je papa Franjo.

Istaknuo je i ostale bitne ljudske vrijednosti kao što su prijateljstvo, odanost, kolegijalnost.

- Ne zaboravite nikada da se navijači, osobito mladi, ugledaju u vas, vaša uloga prelazi sportsko okružje i postaje model ostvarenoga života i uspjeha.

Na kraju posjeta im je zahvalio što su došli i blagoslovio ih. Predsjednik HNS-a je Svetom ocu darovao dres hrvatske reprezentacije s imenom Franjo i brojem jedan, kao i kožnu nogometnu loptu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • DariusG 05.06.2024.

    On već zaboravio

  • medevnko 05.06.2024.

    Kad josipovic bezboznik, vucic, i dodik ode u Vatikan je isto ko da se sam vrag se moli Bogu

  • strmi007 05.06.2024.

    Dinamoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare