To je to što me zanima!

'Vatreni' na korak do Njemačke! Ovo je raspored Hrvatske do kraja kvalifikacija za Euro 2024.

Hrvatska u listopadu dočekuje Tursku u Osijeku, a tri dana kasnije gostujemo u Walesu. Zadnje okupljanje u kvalifikacijama za Euro zakazano je za studeni
Vidi originalni članak

Maksimalnih šest bodova osvojili su 'vatreni' u rujanskom ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska je, nakon 'petarde' Latviji na Rujevici, pobijedila i u Armeniji (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Vatreni' su slavljem u Erevanu preuzeli vrh tablice grupe D i napravili ogroman korak u "misiji Njemačka". Hrvatska sad ima deset bodova (od mogućih 12), jednako kao i Turska.

KOMENTAR Novi Dalićev rekord i eto nas tamo gdje nam je mjesto: na vrhu! Ali jedna stvar dosta brine VIDEO: NIJE PRVI PUT Dron sa zastavom nepriznatog armenskog teritorija prekinuo utakmicu 'vatrenih' u Erevanu

Upravo će naš najveći konkurent za prvo mjesto u skupini biti sljedeći protivnik 'vatrenih' u kvalifikacijama za Euro. Hrvatska u listopadu dočekuje Tursku u Osijeku u prvoj utakmici reprezentacije na novoizgrađenoj Opus Areni. Tri dana kasnije gostujemo u Walesu, a potom se reprezentativci vraćaju u klubove. Posljednje okupljanje 'vatrenih' u kvalifikacijama za Euro zakazano je za sredinu studenog. 'Vatreni' prvo gostuju u Latviji, a u zadnjem kolu kvalifikacija na Maksimiru dočekujemo Armeniju. 

Izbornik Zlatko Dalić kazao je nakon pobjede nad Latvijom da je cilj 15, 16 bodova te da bi to trebalo biti dovoljno za plasman na Euro. Trenutno smo na deset, a pobijedimo li sljedeće dvije utakmice i ako nam se poklope ostali rezultati u skupini, plasman u Njemačku mogli bismo osigurati i prije posljednjeg okupljanja.

Raspored 'vatrenih' u kvalifikacijama za Euro

  • Hrvatska - Turska (12. listopad u 20.45, Osijek)
  • Wales - Hrvatska (15. listopad u 20.45, Cardiff)
  • Latvija - Hrvatska (18. studenog u 18 sati, Riga)
  • Hrvatska - Armenija (21. studenog u 20.45, Zagreb)

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • RIQUELME 12.09.2023.

    Uz ovakav pristup kao u ove dvije utakmice i kako smo igrali u finalu lige nacija nitko nas neće ugroziti jedino moramo više golova postizati previše promašujemo i onda nam Wels da gol u zadnjim minutama za izjednačenje, a trebao je dobiti 5,6 golova u Splitu.

  • freeshooter 12.09.2023.

    ... ovo ste sinoć pobrisali nakon 50 lajkova... komentar koji slavi hrvatsku reprezentaciju......moćni smo, stvarno smo dostigli nivo nogometne velesile... no danas, nepotrebno, nepotrebno i nepotrebno uzrujavanje... prvo sebičnost pojedinaca, pa nepreciznost... moramo ovakve utakmice ranije riješiti drugim golom, iako smo sve držali pod kontrolom, uvijek postoji taj faktor sreće i slučajnosti... a imali smo 25 šansi... bravooo vatreni...

  • RedDoor 12.09.2023.

    Dobili smo, ali mogao nam se ponoviti Wales. Mučimo se s realizacijom već predugo, zato igramo produžetke na natjecanjima. Igrače koje zabijaju ne smijemo ih se olako odricati. Nedostaje nam i dalje pravi centarfor, Petković ne može protiv svoje igre izgleda, vraćanja nazad. Za naše je realno, ako ćemo pričati ozbiljnije, najbolja opcija kad Livaja prvih 60 minuta igra u napadu, jer puno je više okrenut ka zabijanju i bolje odrađuje zadatke kao špica, a onda uđe odmorni Petković kao protiv Nizozemske, Brazila i dođe više do izražaja tada, jer su ovi nasuprot već pomalo umorni. A od mladih zasad se Beljo jedino nameće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare