To je to što me zanima!

VAR postaje transparentniji: Stiže aplikacija za mobitele!

Gledatelji Bundeslige uskoro će moći provjeriti spornu situaciju uz pomoć video prezentacija na semaforima, odnosno VAR aplikacija za mobitele
Vidi originalni članak

VAR je uveden u nogomet kako bi se umanjio faktor ljudske pogreške kod najvažnijih sudačkih odluka. Međutim, i dalje dolazi do skandaloznih previda, primjerice na utakmici Tottenhama i Liverpoola kada gostima nije priznat regularan pogodak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako bi VAR dobio na transparentnosti, u Italiji i Engleskoj već su pokrenuli specijalizirane emisije u kojima suci objašnjavaju situacije uz isječke radio-komunikacije. 

Uskoro bi se u tom trendu trebao priključiti i Njemački nogometni stav. Njihov stav je jasan: komunikacija između sudaca i VAR sobe mora biti javna i transparentna. Tako će ubuduće gledatelji Bundeslige moći provjeriti spornu situaciju uz pomoć video prezentacija na semaforima, odnosno VAR aplikacija za mobitele.

ŠEF SUDAČKE KOMISIJE OTVORENO Bruno Marić: Da sam imao VAR, ne bih dobio batine u Stobreču ANALIZA 10. I 11. KOLA Komisija izdvojila jednu grešku u dva kola, zaleđe nije sporno?! 'I Uefa šalje pozitivne poruke'

"Uvođenje VAR aplikacije može biti funkcionalni alat za gledatelje na stadionu. Idejni projekt je završen, sada smo u fazi planiranja i postupne implementacije. Cilj nam je ostvariti zlatni standard – da posjetitelji na stadionu i gledatelji na televiziji imaju iste slike o korištenju VAR-a u spornim situacijama. Otvorena su još neka pitanja: npr. eventualni pravni problemi, te koju platformu koristiti", ističe Jochen Drees, bivši sudac i sadašnji direktor inovacija DFB-a.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • simba os 17.10.2023.

    Dajte vi nama strane zapadne suce koji pogreše ali ne kradu nisu uhljebi ne rade samo za neke klubove , kradu , lažu , po medijima izigravaju poštenjačine a svaka druga utakmica nam vuče repove. Imamo odlične nogometaše , dobar nogomet dajte nam strane suce i bit će svi zadovoljni.

  • 17.10.2023.

    Navijati za likove koji imaju milijune i koji trče za loptom🤦

  • Brunci1984 17.10.2023.

    A dzaba kad kmecavci sa juga ni nemaju mobitele

Komentiraj...
Vidi sve komentare