To je to što me zanima!

Van Basten: Njemačka obrana je loša, samo je Lahm dobar

Najtežu skupinu na Europskom prvenstvu komentirao je i legendarni Marco van Basten. Bivši igrač i izbornik nije se osvrnuo na Oranje već na obranu Njemačke
Vidi originalni članak

Vjerojatno najjača skupina na Europskom nogometnom prvenstvu, u Poljskoj i Ukrajini, je ona B u kojoj igraju Njemačka, Nizozemska, Portugal i Danska.

Njemačka i Nizozemska su, barem na papiru, prvi favoriti za prolaz, no pitanje je kako će se stvari odvijati kada krene natjecanje. Nekadašnji nizozemski izbornik i igračka legenda Marco van Basten naglasio je kako nije siguran koliko se Njemačka u ovom trenutku može osloniti na svoju obranu.

- Mislim da oni imaju velikih problema s obranom, makar njihov izbornik Löw ne misli tako - bez oklijevanja je rekao Van Basten i dodao:

- Zapravo, Lahm je jedini njihov kvalitetan obrambeni igrač. Po mom shvaćanju nogometa Badstuber čak niti nije klasični obrambeni igrač. Mertesacker nije fizički posve spreman, a Boateng je plašljiv igrač. Dakle, dolazimo do toga da se Njemačka može osloniti jedino na Lahma, a to je zbilja premalo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • RealMadird4ever 05.06.2012.

    Kako obrana može bit loša ka u njoj imaš jednog hummelsa i howedesa,a o vezi i napadu neću ni govorit ;)

  • chelsea007 05.06.2012.

    Bitno onda da je Boateng-Hummels-Mertesacker-Lahm, gora od Nizuzemske obrane.Pa sta prica on, to je jedna od najbolje obrane na svijetu.

  • 512 04.06.2012.

    Njemačka osvaja EURO :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare