To je to što me zanima!

Valenciji derbi sa Sevillom, Almeria do važnih bodova

Iako je Sevilla vodila 1-0, Valencia je na svom terenu pobijedila 3-1 i izbila na četvrto mjesto. Almeria je uzela bitne bodove u borbi za ostanak
Vidi originalni članak

U derbiju 31. kola Primere Valencia je slavila pobjedu 3-1 protiv Seville na Mestalli u utakmici 31. kola španjolskog prvenstva i tako došli do četvrte uzastopne i 15. ukupno pobjede ove sezone. Povela je Sevilla sjajnim golom glavom Francuza Juliena Escudea u 9. minuti, koji je zabio u same rašlje s nekih desetak metara nakon ubacivanja Renata iz kornera. I bila je Sevilla bolja na terenu kroz cijelo prvo poluvrijeme i imala je bolje prilike sve dok nije ostala s igračem manje u 43. minuti.
Tada je Adriano nakon grubog starta nad Davidom Villom zaradio drugi, isključujući žuti karton i tada je sve krenulo naopako za Sevillu. Već dvije minuta poslije Escude ruši Davida Villu u kaznenom prostoru, a siguran je strijelac sam Villa koji tako zabija svoj 23. gol ove sezone. U nastavku je Valencia spretno koristila višak igrača, ali do vodstva je došla tek u 83. minuti nakon novog jedanaesterca. Fernando Navarro pokušao je rukom izbiti loptu ispred Davida Silve u kaznenom prostoru, te je sudac pokazao na bijelu točku. Ovoga je puta siguran realizator Mata, koji tako zabija svoj 10. prvenstveni gol. Do kraja je Valencia samo potvrdila pobjedu, a strijelac je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade bio Pablo Hernandez.
Espanyol je osvojio izuzetno važna tri boda u borbi za opstanak. Momčad iz Barcelone slavila je 1-0 protiv Racinga iz Santandera i tako pobjegla sa samog dna ljestvice (s 20. na 19. mjesto). Jedini gol na utakmici za domaće je postigao Ivan Alonso u 57. minuti i tako svojoj momčadi donio šestu ovosezonsku pobjedu i drugu u posljednja tri kola.
Almeria je pobijedila Osasunu 2-1 pred domaćim navijačima i tako privremeno skočila s 16. na 10. poziciju na ljestvici. Dvostruki strijelac za Almeriju bio je Negredo, dok je jedini gol za Osasunu djelo Waltera Pandianija.
Villarreal i treće uzastopno kolo nije uspio doći do pobjede, ovaj put na gostovanju kod Valladolida. Iako je “žuta podmornica” od 62. minute igrala s igračem više (isključen Inaki Bea), nije uspjela zabiti pogodak. Bea je u spomenutoj minuti u kaznenom prostoru oborio Josebu Llorentea, dosuđen je jedanaesterac, ali je neprecizan s bijele točke bio Giuseppe Rossi. Njegov je udarac otišao preko gola.

PRIMERA, 31. KOLO
Valencia - Sevilla 3-1 (Villa 45-11m, Mata 83, Hernandez 90+4 / Escude 9)
Almeria - Osasuna 2-1 (Negredo 71, 90 / Pandiani 84)
Espanyol - Racing Santander 1-0 (Alonso 57)
Valladolid - Villarreal 0-0
Betis - Sporting Gijon (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 78, 2. Real Madrid 72, 3. Sevilla 57, 4. Valencia 52, 5. Atletico Madrid 49, 6. Villarreal 49...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare