To je to što me zanima!

Uznemirujuća snimka: Liječnik UFC-a otkrio je groznu ozljedu Meksikanke i kako ju je zakrpao

Meksička borkinja Irene Aldana borila se čitavu rundu s dubokom posjekotinom na čelu koju joj je laktom nanijela protivnica. Najavila je kako će se vratiti u kavez i napasti pojas
Vidi originalni članak

Mješoviti borilački sportovi nerijetko ponude teške ozljede, ali ono što je prošla Meksikanka Irene Aldana (36) zaslužuje posebno mjesto u povijesti najveće MMA organizacije, UFC-a.

Ona je u noći na nedjelju u Las Vegasu na eventu UFC 306 izgubila od Brazilke Norme Dumont (33) u bantam kategoriji, i to odlukom sudaca. Pravo je čudo, a mnogi će reći i skandalozno kako je ostala na nogama i kako su joj sudac, ali i ljudi iz njena tima dozvolili da se nastavi boriti nakon što joj je protivnica krajem druge runde laktom doslovno otvorila čelo.

Irene Aldana imala je ogromnu i duboku posjekotinu čije je detalje otkrio UFC-ov liječnik Greg Hsu na Instagramu, koji radi s organizacijom od 2005. Snimio je ozljedu prije i poslije zahvata.

>>> Snimka s prvog slajda je zaštrašujuća i upozoravamo da je gledate na vlastitu odgovornost.

Doktor Hsu je, srećom, uspješno zakrpao Aldanine posjekotine na čelu i nosu i divio se kako je sve podnijela.

"Tako jaka i hrabra žena, superzvijezda. Bog ti dao zdravlja! Čast mi je što sam ti mogao pomoći", napisao je u objavi liječnik.

Irene Aldana u međuvremenu je puštena na kućnu njegu i sigurno se neće boriti dulje vrijeme. Na Instagramu objavljuje fotografije grozne ozljede i prima silne poruke podrške.

"Rasplakali ste me porukama i objavama posvuda. Jako sam zahvalna svima na podršci i ljubavi. U najboljem sam sportu na svijetu s najboljim ljudima na svijetu, u najboljoj tvrtki na svijetu, s najboljim navijačima na svijetu! Idemo dalje, moramo osvojiti pojas", poručila je Irene.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • burek. 16.09.2024.

    pa dobro ne moraš baš svaki udarac glavom obranit

  • ludaluda 16.09.2024.

    koji glupi sport

  • karbon 16.09.2024.

    To se prekrije s dva lakiranja

Komentiraj...
Vidi sve komentare