To je to što me zanima!

Salzburg - Dinamo 3-2: 'Modri' klinci izgubili i drugi put u Ligi mladih. TV prijenosa nije bilo

Nakon poraza od Bayerna (1-2) i pobjede nad Monacom (1-0), juniori Dinama izgubili su od Salzburga 3-2. Ranije su mlade nade Lokomotive svladale Dinamo iz Minska 2-1
Vidi originalni članak

U trećem kolu Lige prvaka mladih juniori Dinama su upisali drugi poraz, austrijski Salzburg je kao domaćin slavio s 3-2 (1-1). U uvodna dva kola juniori Dinama su poraženi 1-2 kod Bayerna, dok su na domaćem terenu svladali Monaco 1-0. Sljedeći suparnik bit će Slovan u Bratislavi.

Statistika Salzburg - Dinamo

Salzburg je ostao maksimalan i nakon trećeg kola, sada ima devet bodova, a protiv Dinama je poveo golom Verhouniga već u četvrtoj minuti. Dinamo je izjednačio u 39. kada je vrlo lijepo iz slobodnog udarca pogodio Sven Šunta. Ipak, Verhounig je još jednom bio koban po hrvatskog prvaka, u 53. minuti je postigao pogodak za 2-1.

U 87. minuti je Jano realizirao jedanaesterac za 3-1 pa domaćinu nije naškodio ni crveni karton koji je potom zaradio strijelac tog pogotka, premda je Dinamo zabio pogodak u 92. minuti za konačnih 2-3. Strijelac je bio Niko Šepić. Inače, utakmica nije bila u televizijskom prijenosu ni na platformi UEFA.tv, ni na kanalima vlasnika prava Arenasporta, ni na Dinamovoj klupskoj televiziji.

Premijeru u ovosezonskoj Ligi prvaka mladih imala je Lokomotiva, aktualni hrvatski doprvak, koja se natječe u nokaut fazi ovog natjecanja. U prvom susretu 2. kola, u Karlovcu, Lokomotiva je s 2-1 svladala bjeloruski Dinamo iz Minska.

Banović: Nikom ništa ne zamjeram

Trener Ivica Banović bio je zadovoljan izvedbom.

- Bili smo stvarno dobro pripremljeni, na visoki presing kad Salzburg nema loptu, a kad ima da napada dubinu brzim, fizički moćnim igračima. Imali smo jako dobar odgovor. Šteta gola u prvoj minuti (četvrtoj, op.a.) i te individualne greške kod drugog gola iako nikom ništa ne zamjeram. Možda nas je i taj prvi gol tjerao da odigramo ovakvu utakmicu. Tako je moralo biti. Oni jesu stariji i fizički moćniji, ali po učinku na terenu nije bilo razlike, to je odlučujuće - rekao nam je.

- Kako ću biti zadovoljan? Kad izgubiš, ne možeš biti zadovoljan rezultatom. Imamo još tri utakmice, iduća je Varaždin. Ne želim uopće pričati o Ligi prvaka, idemo tu po pobjedu i onda nastavljamo. Kad nosiš grb Dinama, jedino je pobjeda opcija u svakoj utakmici - dodao je, pa o eurogolu Svena Šunte poručio:

- Jako je lijepo izgledalo. To se mora pogledati. Kako je to napravio, to morate njega pitati. Sigurno će mu ostati u sjećanju.

Branko Pavić kiksao je kod jednog gola Austrijanaca.

- Svima nam je žao što smo propustili ovaj bod. Vjerujem da smo mogli biti konkretniji u našim šansama i oprezniji kod njihovih golova. Koliko sam zadovoljan? Svi dečki daju sve od sebe, imamo još tri utakmice, nije smak svijeta. Salzburg ulaže u momčad i očito mu se isplatilo. Nije me greška kod gola izbacila iz takta, žao mi je, mogao sam bolje reagirati, ali što je, tu je. Dosta momčadi ima takvih igrača, fizički jakih. Možeš se nositi s njima, ali vidi se tu i više iskustva u seniorskom nogometu nego što svi mi imamo - rekao nam je Dinamov mladi veznjak.

Liga prvaka mladih, 3. kolo:

  • Salzburg - Dinamo 3-2 (Verhounig 4, 53, Jano 87-11m / Šunta 39, Šepić 90+2)

Idi na 24sata

Komentari 37

  • mali moj 23.10.2024.

    Da Ivica Banović će nekog pobjedit

  • iksmen 23.10.2024.

    I stariji će poduvat, 3:0

  • Amiralio 23.10.2024.

    Luzerčine

Komentiraj...
Vidi sve komentare