To je to što me zanima!

Švicarska - Italija 2-0: Prvaci Europe ispadaju već u osmini finala! Presudili Freuler i Vargas

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Vargas je sjajnim udarcem s nekih 20-ak metara zabio za 2-0. Italija je dvaput pogodila stativu, prvo Schär nespretnom reakcijom, a kasnije Scamacca udarcem iz blizine...
Vidi originalni članak

Švicarska je pobijedila Italiju 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva. Europski prvak neće obraniti naslov od prije tri godine, a Švicarcima pobjedu donose Freuler (37') i Vargas (46'). Pobjeda je potpuno zaslužena, tijekom većine utakmice su Švicarci bili bolja momčad na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od samog početka se Švicarska nametnula posjedom, a Talijani su teško izlazili iz svoje polovice. Dominaciju je mogao okruniti Embolo u 24. minuti kada je izašao sam pred Donnarummu, ali golman PSG-a sjajno mu je obranio i sačuvao Talijane. Sve teže su "azzurri" odolijevali pritisku, a onda kapitulirali u 37. kada Freuler dovodi Švicarsku u vodstvo nakon lijepe akcije i asistencije Vargasa. 

Nakon gola nastavila je Švicarska s dominacijom, a prije odlaska na odmor skoro zabila još jedan. Rieder je pokušao iznenaditi Donnarummu udarcem iz slobodnog udarca iskosa, ali opet je koncentriran i spreman golman Paris SG-a. 

Talijani su odmah prije početka drugog poluvremena napravili promjenu; u igru je ušao "krvnik" Hrvatske Zaccagni, a izašao je El Shaarawy. Međutim, što god su planirali palo je u vodu u samom startu, jer je Vargas sjajnim udarcem s 20-ak metara zabio za 2-0. 

Ubrzo su skoro Talijani zabili "ni krivi ni dužni", bezopasan ubačaj zamalo je u svoju mrežu skrenuo Schär, ali spasila ga je stativa. Još su jednom pogodili stativu u 75., ali ovog puta je Scamacca s glavom pucao sa svega nekoliko metara. Da je zabio, pregledavala bi se situacija, jer je upitno je li bio u dozvoljenoj poziciji. 

Do kraja se Švicarska koncentrirala na obranu i protunapade, a sterilna Italija nije uspjela probiti blok. Nisu stvorili puno večeras i pobjeda Švicaraca apsolutno je zaslužena. U četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja Engleske i Slovačke. 

Statistika utakmice Švicarska - Italija

Idi na 24sata

Komentari 334

  • marin2021 29.06.2024.

    Švicarci imaju odličnu posloženu ekipu sa fantastičnim Xakom koji im je srce ekipe a ima više od 30 godina...puno trče, udvajaju i nedaju disati...jedan prosječni Rodrigez je danas pojeo Chiesu i nažalost nas bi pokidali...nemaju slabu točku u ekipi i navijam za njih da odu što dalje...

  • Jopazg 29.06.2024.

    Evo,sad neka mu ga njegov muz ugura.

  • -Scorpion- 29.06.2024.

    bravo svica tak se igra da smo mi bila upola bolji nego kaj jesmo dali bi italiji 4 komada u to sam siguran

Komentiraj...
Vidi sve komentare