To je to što me zanima!

Slovenija - Danska 1-1: Bivši igrač Osijeka susjedima donio bod na Euru nakon 24 godine...

Christian Eriksen zabio je za vodstvo Danske u 17. minuti i to točno 1100 dana nakon što se srušio na terenu u Kopenhagenu protiv Finske na Euru 2021. Kekova momčad uspjela je izjednačiti i zamalo stići do preokreta...
Vidi originalni članak

Slovenija i Danska odigrale su 1-1 u prvom kolu Europskog prvenstva u Njemačkoj u skupini C. Christian Eriksen doveo je svoju momčad u vodstvo golom u 17. minuti nakon brzog auta Danaca i sjajne asistencije Winda petom. Polufinalist s Eura 2021. bio je bolji u prvom dijelu, zaprijetio još nekoliko puta i to najviše preko raspoloženog Eriksena, ali ostalo je 1-0. Veznjak Manchester Uniteda zabio je točno 1100 dana nakon kolabriranja i srčanog udara na utakmici protiv Finske na Euru 2021.

U drugom dijelu Slovenija je već u 52. imala priliku za izjednačenje, ali Bijol malo kasni na loptu koja putuje po danskom petercu. Danci su u 65. imali zicer, Højlund je izbio sam pred Oblaka nakon povratne lopte Kristiansena, ali ovaj mu sjajno brani. Dvije minute kasnije je u prilici Gnezda Čerin, ali puca glavom pored gola. 

Nova velika prilika za Sloveniju stigla je u 75. kada Šporar glavom iz blizine promašuje cijeli gol. Minutu kasnije Šeško pogađa stativu, a u 77. reprezentacija Matjaža Keka konačno stiže do gola za izjednačenje. Janža je opalio s dvadesetak metara, a lopta zakačila nekoga iz danske obrane i prevarila Schmeichela na golu. Bivši igrač Osijeka tako je donio bod svojoj momčadi u prvom nastupu Slovenije na Euru nakon 24 godine. Do kraja su Slovenci imali priliku preko Šporara, koji je pucao u vanjski dio mreže. 

U ovoj skupini igraju još Srbija i Engleska, a u idućem kolu sastaju se Slovenija i Srbija, te Danska i Engleska. 

Statistika utakmice Slovenija - Danska

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE SLOVENIJA - DANSKA

POGLEDAJTE VIDEO: ZA KOGA ĆE NA EURU NAVIJATI SARAJEVO?

Idi na 24sata

Komentari 92

  • andi_1 16.06.2024.

    Cestitke Sloveniji !!

  • simri 16.06.2024.

    Bravo Kek. Još i dva penala nisu suđena Slovencima.

  • simri 16.06.2024.

    Kek i Dalić....Kek bi jučer s našima došao na dvoboj protiv Španjolske kao svjetski prvak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare