To je to što me zanima!

Ružomberok - Hajduk 0-0: Nova europska 'nula' Splićana. Nisu pomogli ni duo Perišić i Rakitić

Trener Gennaro Gattuso ljutito je gestikulirao u nadoknadi, 'bili' nakon HB-a nisu uspjeli slomiti ni Ružomberok na gostovanju. Za tjedan dana na Poljudu tražit će pobjedu za prolazak u play-off
Vidi originalni članak

Nogometaši Hajduka odigrali su u Slovačkoj kod Ružomberoka bez pogodaka u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige. Hajduk je bio nešto bolji tijekom cijelog susreta, ali uzvrat na Poljudu će oba sastava dočekati u rezultatskom smislu s istih pozicija. Uzvrat je na rasporedu idućeg četvrtka s početkom u 21 sat.

Hajduku je ovo druga ovoljetna utakmica u pretkolima Konferencijske lige u gostima i drugi put je remizirao bez golova. Tako je završio i dvoboj kod HB Torshavna na Farskim Otocima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nešto bolje je utakmicu otvorio Hajduk koji je izgledao dominantnije na terenu. Međutim, dominacija se nije prelila u stvaranje dobrih prilika, uspjeli su tek Splićani doći do četiri kornera iz kojih nisu na pravi način zaprijetili domaćinu. Prvu veliku šansu imao je slovački sastav u 17. minuti. Lopta je došla do kapetana Chriena koji je bio sam pred praznim splitskim vratima, ali je gađao neprecizno i iznad grede.

Igralo se potom u ritmu gdje je Hajduk bio za nijansu bolji, ali ne i konkretan. Uspio je hrvatski predstavnik povesti nakon točno pola sata igre i nakon efektne asistencije petom Livaje za strijelca Pukštasa. Međutim, od gola nije bilo ništa jer je označeno zaleđe mladog igrača Hajduka.

Nikakve veće promjene nisu se dogodile ni u drugom poluvremenu. Po kiši se igralo rastrgano i prilično nepovezano, a Hajduk je i dalje izgledao za nijansu bolje. Početkom nastavka određene šanse su imali Sahiti, Uremović i Sanyang, ali u svakom tom pokušaju Splićani su bili daleko od pogotka.

Za razliku od gostovanja na Farskim otocima ovaj put je trener Hajduka Gattuso na klupi zadržao Ivana Perišića i Ivana Rakitića koji su ovaj put ušli u nastavku susreta. Ni završnica nije donijela rezultatske promjene, ali je Hajduk u 79. minuti vjerojatno imao i najbolju šansu na susretu. Krovinović je dobro pucao s ruba šesnaesterca. Gađao je bliži kut, ali siguran je bio domaći vratar. U 90. minuti je mogao bolje reagirati i Melnjak nakon ubačaja Rakitića, ali i tada je netaknutom ostala domaća mreža.

Konferencijska liga, prva utakmica 3. pretkola:

  • Ružomberok - Hajduk 0-0
Idi na 24sata

Komentari 277

  • Tomislav-81 09.08.2024.

    Ovaj Levaja sve losiji!! Kad se treba pobjedit ne vidis ga kao uvjek seta terenom i navodno je do Hajduku dosta!

  • dage 09.08.2024.

    Iako loši Hajduk još ima pristojnu šansu da prođe Slovake. Samo nije mi jasno da li Gattusso ne vidi ili ne smije vidjeti da se Hajdukova i inače ne baš brza igra usporava kada u igru uđu Rakitić i PErišić pa uz Livaju Hajduk vjerovatno ima najsporiji napad u Europi. Svaka čast PErišiću i Rakitiću za ono što su bili ali pod 1. fizički su nespremni i pod 2 ipak su na kraju balade već ostarjeli. Samo ono što mi nije jasno zašto njih dvojica kao istinske nogometne veličine uništavaju svoju reputaciju i image ovakvim nastupima.

  • Realan2024 09.08.2024.

    od Perišića je ostalo nažalost samo ime na dresu. Kažem nažalost ali moglo se i očekivati. Rakitića ćemo komentirati sljedeću polusezonu kad se spremi fizički

Komentiraj...
Vidi sve komentare