To je to što me zanima!

Rijeka - Hajduk 0-0: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju! 'Bijeli' ostaju na vrhu

Prava se "šahovska" bitka odigrala na Rujevici večeras, praktički nije bilo čistih prilika sve do 90. minute u kojoj Stipe Perica "ni iz čega" dolazi u izglednu situaciju u kaznenom prostoru, ali puca preko gola
Vidi originalni članak

Rijeka i Hajduk odigrali su 0-0 u pretposljednjoj utakmici 8. kola HNL-a i zadržali stanje kao i prije utakmice. Dinamo je pobjedom protiv Lokomotive (5-1) stigao na bod zaostatka za vodećim dvojcem, a ovim remijem Rijeka i Hajduk odlaze na dva boda više od trećeplasiranog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Statistika utakmice Rijeka - Hajduk:

Krenulo se čvrsto i oprezno, bez previše rizika na obje strane. Trebalo je čekati pola sata za prvo uzbuđenje. U 30. minuti Rijeka je imala lijepu priliku, nakon prekida Radeljić je primio loptu i na vrhu peterca tražio Galešića, ali je Uremović uklizao i spriječio izgledan pogodak.

Najbolji priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 35. minuti, Livaja je proigrao Hrgovića, koji je pucao iskosa s desne strane, ali Devetak je uklizavanjem blokirao njegov pokušaj i odbio u korner. Tri minute kasnije vidjeli smo i prvi udarac u okvir gola, Smolčić je ubacio, Rukavina glavom pucao, a gostujući vratar Lučić obranio.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Hajduk. Zlomislić je loše reagirao prilikom pokušaja boksanja lopte nakon ubačaja iz kornera, no Uremović nije bio precizan. Rijeka je u 59. minuti imala slobodan udarac na 20-tak metara, Pašalić je pucao, ali je lopta od živog zida otišla u korner.

Posljednja četvrtina utakmice ponudila je vrlo malo prilika. Rijeka je mogla ugroziti Hajdukova vrata u 83. minuti no Smolčićev udarac je blokirao Uremović. Na suprotnoj strani, minutu kasnije, pucao je Sigur, ali je od bloka lopta završila u korneru.

Najbolju priliku na utakmici imao je Stipe Perica na isteku 90. minute, nakon što je u duelu s Uremovićem izbio pred Lučića, ali je pucao visoko preko gola. Rijeka ostaje vodeća momčad lige s 18 bodova, koliko ima i Hajduk, dok je Dinamo treći s dva manje. 

Idi na 24sata

Komentari 295

  • zagorac2 30.09.2024.

    ispunila se moja prognoza i zelja za 0-0 - to nama najvise odgovara, obadva izgubila 2 boda i nijedan nam nije uspio pobjeci

  • Mr. Pickles 29.09.2024.

    Odličan rezultat za Dinamo

  • antipartizan 29.09.2024.

    zanimljivo, mislio sam da smo htjeli gledati nogomet, kad nam podvališe šah. možda bi vijest trebala biti u emisiji šahovski komentar ako još postoji. ali kao i admini tipa Ian Wright koji imaju malog pa se preko blokiranja ku.če, a nije jedini. i ne, nije na 24h već na drugom sportskom port alu koji ima više takvih Neradnika i sličnih papkića. i ova utakmica, ili šah, je bila jadna kao i navedeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare