To je to što me zanima!

Pravdica deveti u finalu skoka u dalj: 'Mogao sam se približiti i medalji. Ispisao sam povijest'

U kvalifikacijama je imao skok preko osam metara (8,04) i da ga je ponovio u finalu dobio bi makar tri dodatna skoka. No, Filip Pravdica nije bio na pravoj razini i ostao je bez šanse boriti se za medalju s najboljima
Vidi originalni članak

Hrvatski rekorder u skoku u dalj Filip Pravdica (29) olimpijsko finale završio je na devetom mjestu. Skok od 7,90 nije mu bio dovoljan za dodatna tri skoka pa je svoj nastup završio nakon polovice natjecanja, a najboljih osam borilo se za medalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, Pravdici je ovo bio najbolji rezultat na velikim natjecanjima i može biti ponosan što se uopće plasirao u finale. To je za svakog sportaša samo po sebi veliki uspjeh, no ostaje mali žal jer je naš najbolji daljaš baš ove sezone srušio državni rekord i svoj osobni postavio na odličnih 8,35.

Da je ponovio skok iz kvalifikacija 8,04 dobio bi šansu skakati još tri puta i boriti se za medalju. No, u zadnjem, trećem skoku išao je 7,87 što je u konačnici bilo dovoljno za deveto mjesto u finalu. Najbolji skok mu ostaje iz druge serije kada je išao 7,90.

- Prekrasno iskustvo, jako natjecanje, sreća me nije pomazila ovaj put. Imao sam dobre skokove bez daske, mogao sam se i približiti medalji. Povijest je ispisana, prvo sam muško u finalu Olimpijskih igara za samostalnu Hrvatsku. Možda bude još koje kad postanem trener, a ja ću skakati dok me kukovi slušaju. Šest centimetara mi je pobjegao osmi, bilo je prostora, ali eto, sreća. Kopkat će me malo, zadovoljan sam, ali možda će u nekom trenutku sjesti i velika medalja koje čekamo. Problemi s kukovima? Ponosan sam na sebe i zahvalan na ljudima koji su mi pomogli, oni su važniji nego ja. Hanžek je brzo, tamo ću skakati, pozivam sve da me dođu vidjeti - rekao je Pravdica za HRT.

Tentoglou obranio zlato

Najbolji je kao i prije tri godine u Tokiju bio Grk Miltiadis Tentoglou, koji je s 8,48 obranio zlato. Do drugog mjesta skočio je Jamajčanin Wayne Pinnock koji je išao do 8,36. Brončani je bio senzacionalni mladi Talijan Mattia Furlani s dva centimetra manjim rezultatom (8,34).

S 19 godina ima olimpijsku broncu i europsko srebro, a pri jednom skoku je čak išao preko daljine zlatnog Tentogloua. I to za otprilike sedam, osam centimetara što je, imajući u vidu da je prestupio 3,1cm, bio zaista fantastičan skok. Da je pokušaj bio ispravan, Talijan bi sasvim sigurno srušio osobni rekord koji iznosi 8,38 i borio se za zlato.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • #emoj narode! 07.08.2024.

    Heheheh...vidi ga, ko prascu jabuke

  • PrinceVegeta 07.08.2024.

    Približit se medalji? Stari, za to si bio kratak 40cm...

  • arwenn 06.08.2024.

    žao mi je dečka, baš sam mislio da će uspjeti ...ali trebali bi se zapitati zašto nemamo kvalitetnih atleticara ...od deset ...ne znam točan broj samo jedna medalja i to Sandra ..loše je to loše...a od svih sportova najdraže mi ju je gledati

Komentiraj...
Vidi sve komentare