To je to što me zanima!

Portugal - Francuska 3-5 (0-0): Ronaldo se oprostio od Eura, Francuzi stigli do polufinala!

Francuska je u lutriji jedanaesteraca pobijedila Portugal 5-3 i plasirala se u polufinale Eura gdje će igrati protiv Španjolske. Nakon regularnog dijela i produžetaka bilo je 0-0
Vidi originalni članak

Prvi put u povijesti jedna reprezentacija probila se do polufinala Eura bez da je zabila gol iz igre, a to je Francuska! Uz dva autogola, jedan penal pa onda i nakon lutrije jedanaesteraca, aktualni svjetski viceprvaci izborili su polufinale protiv Španjolske. Francuska je slavila protiv Portugala 5-3 nakon penala.

Bio je to susret koji je u prvi plan izbacio Cristiana Ronalda, jednog od najvećih ikada i Kyliana Mbappéa, genijalca koji će ga zamijeniti u Real Madridu i jednoga dana bi o njemu mogli pričati kao jednom od najboljih koji je igrao nogomet. Svi su s nestrpljenjem iščekivali megaspektakl u Hamburgu, ali prvo poluvrijeme je razočaralo. Nismo vidjeli niti jednu ozbiljniju šansu.

Ipak, popustile su kočnice u nastavku. U samo nekoliko minuta vidjeli smo četiri velike prilike. Prvo je Maignan branio pokušaje Bruni Fernandesu i Vitinhi, a onda su Kolo Muani i Camavinga promašili zicere. Golova nije bilo u regularnom dijelu pa je utakmica otišla u produžetke. Tamo nije bilo većih prilika i bilo je jasno kako će penali odlučiti putnika u polufinale. 

Za Francusku su precizni bili Dembele, Fofana, Barcola, Kounde i Hernandez dok su kod Portugala zabijali Ronaldo, Bernardo Silva i Mendes. Tragičar je bio Joao Felix koji je u trećoj seriji pogodio stativu. I tako poslao kući sebe, svoje suigrače i Cristiana Ronalda, kojemu je to bio posljednji nastup na Euru. 

Francuzi su se tako bez gola iz igre plasirali u polufinale gdje će u utorak od 21 sat igrati protiv Španjolske. 

Idi na 24sata

Komentari 181

  • Ssssssssss 06.07.2024.

    Kralj nogometa Lionel kralj Messi

  • Ssssssssss 06.07.2024.

    🤝👍👏Kaze ronaldo ide doma , hahahaha ,zalosno za druge repke koje sj igrale protiv njih jer su ih pokrali . Ronaldo🤮

  • dage 06.07.2024.

    Sve u svemu treneri i birokracije UEFE i FIFE uništavaju nogomet. Treneri svojom taktikom i razmišljanjem samo da ne prime gol a birokracija pravilima i njihopvom primjenom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare