To je to što me zanima!

VIDEO Portugal - Češka 2-1: Česi hrabro pali! Junak Conceicao u 92. prvijencem spasio Portugal

Češka je povela čudesnim golom Provoda od stative i imala sve u svojim rukama. No, Portugal je pokazao pobjednički mentalitet i dvama golovima u zadnjoj utakmici prvog kruga Eura stigao do preokreta
Vidi originalni članak

U dvoboju 1. kola skupine F na Europskom prvenstvu u Njemačkoj nogometaši Portugala su u Leipzigu savladali preokretom Češku s 2-1 (0-0). Češka je povela golom Lukaša Provoda (62), a Portugalci su izjednačili autogolom Roberta Hranača (69). U 92. minuti pobjedu je Portugalu donio Francisco Conceicao.

Jedan od favorita Eura teškom mukom je svladao Češku 2-1 golom mladog Francisca Conceicaoa, sina čuvenog Sergia Conceicaoa, u drugoj minuti sudačke nadoknade. Do važne pobjede Portugalci su došli preokretom, jer su potpuno defenzivno orijentirani, ali i podosta limitirani Česi neočekivano poveli. Ipak, dvoboj je odlučio loš dan češkog braniča Roberta Hranača, koji je prvo postigao nesretni autogol, da bi u 92. minuti poklonio loptu za pobjedu Portugalaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači u Hamburgu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pepe i Ronaldo srušili rekorde

Portugalski središnji branič Pepe postao je najstariji igrač u povijesti Europskih prvenstava s 41 godinom i 113 dana nakon što je u utorak počeo utakmicu protiv Češke. Pepe je nadmašio dosadašnji rekord bivšeg mađarskog vratara Gabora Kiralyja, koji je imao 40 godina i 86 dana kada je igrao u osmini finala Eura 2016. porazu od Belgije. Rekord je postavio i Cristiano Ronaldo koji je večeras postao prvi igrač s nastupom na šest europskih prvenstava. Ronaldo je debitirao na europskim prvenstvima 2004. godine, a trenutno je rekorder s 26 utakmica i rekordnih 14 golova na europskim smotrama.

Portugalci i Česi su odigrali najslabije prvo poluvrijeme dosad na Euru i prvo koje je okončano bez golova. Portugalci su imali posvemašnju prednost u posjedu, ali nikako nisu mogli niti do šanse, dok je Češka odigrala vrlo loše poluvrijeme u kojem su se samo i isključivo branili, a čim su imali loptu u nogama uslijedile su pogreške i gubitak posjeda. Niti Portugalcima nisu prolazila zadnja dodavanja, a Rafael Leao je imao barem šest prodora i ubacivanja koja nisu našla nikoga u crveno-zelenom dresu.

Ronaldo prijetio, Stanek branio

Jedinu akciju koja je završila iole vrijednim udarcem imao je Ronaldo, kojemu je vratar Jindrich Stanek obranio udarac u 45. minuti. Oba aktera bila su u akciji u 33. minuti kada je Stanek također zaustavio Ronalda u puno izglednijoj situaciji, no da je Portugalac i pogodio, VAR bi najvjerojatnije poništio taj gol zbog zaleđa.

Majstorija Provoda

Drugi dio Portugalci su započeli ozbiljnije, pritisnuli su Čehe i sabili ih u njihov šesnaesterac, no dojam je bio da su previše i isključivo tražili u napadu samo Ronalda. A onda su Česi u svom prvom ozbiljnijem prelasku centra neočekivano poveli. Nakon duge akcije, koja se činila beskorisnom, Vladimir Coufal je dodao loptu Lukašu Provodu na rubu šesnaesterca, a ovaj je sjajnim udarcem pogodio sami kut portugalskih vrata.

Hranačev autogol

Portugalski izbornik Roberto Martinez u igru je odmah uveo dva napadača, a Portugal je izjednačio iz praktički iz ničega u 69. minute. Nakon ubačaja Bernarda Silve s desne strane Mendes je ubacio loptu glavom koja se činila lakim plijenom za vratara Staneka, no on ju je ispustio, a na loptu je naletio češki stoper Robert Hranač i poslao je u vlastitu mrežu.

Stanek je u 73. minuti obranio šut Silve, a na drugoj strani u 80. minuti Tomaš Souček je imao šansu za novo iznenađenje, ali je pucao tik pored vrata.

Conceicao junak Portugala

U 88. minuti Portugalci su zabili, ali je VAR poništio zgoditak zbog milimetarskog zaleđa Ronalda.

Napokon, u 92. minuti Portugal je došao do pobjede iz akcije dvojice igrača koji su ušli u igru dvije minute ranije. Pedro Neto je prošao po lijevoj strani i ubacio, češki tragičar Hranač se spetljao, a na pravom mjestu se našao Francisco Conceicao i lako zabio.

U ovoj skupini danas je Turska svladala Gruziju s 3-1. (Hina)

>> VIDEO: GOLOVI S UTAKMICE PORTUGAL - ČEŠKA

Idi na 24sata

Komentari 93

  • Marson 19.06.2024.

    Počelo je natezanje za Penalda.

  • 18.06.2024.

    i da ne bio faul, portugal bi na kraju zabijo gol tako da siuuuuuu

  • 18.06.2024.

    Češka pokradena. Čisti faul uz aut liniju plus žuti. Kako ti suci guraju taj Portugal i Francusku, to je već odvratno

Komentiraj...
Vidi sve komentare