To je to što me zanima!

Poljska - Nizozemska 1-2: Teško izborena tri boda za Nizozemce, džoker Weghorst donio pobjedu

Wouta Weghorsta možda se sjećate sa Svjetskog prvenstva u Katru, kada je zabio dva gola u finišu utakmice protiv Argentine i time poslao utakmicu u produžetke. Sad se ponovno ukazao za reprezentaciju...
Vidi originalni članak

U dvoboju 1. kola D skupine Europskog prvenstva nogometaši Nizozemske su u Hamburgu svladali Poljsku s 2-1 (1-1). Golove su za Nizozemsku dali Cody Gakpo (29) i Wout Weghorst (83), dok je za Poljake strijelac bio Adam Buksa (16). Nizozemska je teškom mukom i preokretom svladala Poljsku i opravdala ulogu favorita Eura.

POGLEDAJTE VIDEO: OLIVER ZELENIKA PROGNOZIRA EURO 2024.

Nizozemci su za pobjedu i dva gola ispalili čak 21 šut prema golu, pokazavši zavidnu neefikasnost, dok Poljska bez svoje prve zvijezde Roberta Lewandowskog ipak nije mogla više od minimalnog poraza. 

Statistika Poljska - Nizozemska

Obje momčadi su "osakaćene" došle na Europsko prvenstvo... Poljacima su se ozlijedili gotovo svi napadači, a Nizozemci imaju izostanke u veznom redu. Tako je relativno nepoznati Adam Buksa predvodio napad Poljske u odsutnosti Roberta Lewandowskog dok je u nizozemskom veznom redu bili relativno neiskusni Tijjani Reijnders i Joey Veerman.

Odličan početak Nizozemske

Nizozemci su počeli živahnije, s dvije poluprilike Codya Gakpa i Reijndersa, ali su Poljaci poveli iz svog prvog napada u 16. minuti. Strijelac je bio upravo 21-godišnji Buksa, koji je bio najviši na prvoj vratnici nakon kornera Zielinskog i glavom pogodio mrežu Nizozemske.

BROJKE Bez brige, Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu ni na kojem velikom natjecanju...

"Oranje"  su nakon primljenoga gola imali dvije velike prilike - u prvoj je centaršut iz kornera dočekao Virgil van Dijk i pucao po sredini gola, što je golman Wojciech Szczesny obranio, a odmah potom Memphis Depay promašio cijeli gol. 

Ipak, u 29. minuti Nizozemci su poravnali. Nathan Ake je poslao loptu koju je primio Cody Gakpo, čiji je udarac pogodio nekog od poljskih braniča i   promijenio smjer, tako da Szczesny tu nije mogao ništa.

U 42. minuti Jakub Kiwior je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati uz lijevu vratnicu, ali je drugi najmlađi golmanu povijesti Eura, 21-godišnji Bart Verbruggen to obranio.

U samoj završnici živahnog prvog dijela, u kojem je Nizozemska imala čak 13 udaraca na gol, šutevi Gakpa i Depaya su bili neprecizni.

Koemannova momčad je odlično počela drugo poluvrijeme, skoro pet minuta igrala se "viktorija" na poljski gol, ali bez učinka, dok je na drugoj strani Kiwior u 59. minuti iz izgledne pozicije pucao u golmana.

Nizozemska kanonada iz svih pozicija se nastavila, no nisu uspijevali probiti poljsku obranu na čelu s Szczesnim.  U 81. minuti Koemann uvodi svog "jokera" Wouta Weghorsta, a nizozemski div samo dvije minute kasnije zabija za 2-1. Napadač Hoffenheima je iz prve opalio loptu dodanu od Akea i pogodio s desetak metara sami kut.

U 89. minuti po lijevoj strani je prošao Jakub Piotrowski, dodao do Karola Swiderskog  čiji udarac čudesno brani mladi nizozemski golman.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Minas Tirith 16.06.2024.

    Nizozemska bi uz dozu sreće (mi smo našu potrošili) mogla do polufinala

  • dahvaul 16.06.2024.

    Tamna Nizozemska pobijedila stopostotne Poljake.

  • Kimjongum 16.06.2024.

    Hrvatska uz Škotsku najlošija na dosadašnjem viđenom prvenstvu... S time da su Škoti igrali dobar dio utakmice s igračem manje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare