To je to što me zanima!

Kulenović srušio Polet, a Bjelica ne može biti zadovoljan. Rijetki su zaslužili prolaznu ocjenu!

Dinamovu utakmicu u Sv. Martinu na Muri došli su pogledati Leon Benko kao i kompletni stručni stožer Slaven Belupa predvođen trenerom Marijom Kovačevićem. Domaćin je u prvom dijelu imao dva zicera...
Vidi originalni članak

Dinamo je s 1-0 u prijateljskoj utakmici svladao Polet iz Svetog Martina. Zagrepčani se nalaze na trodnevnim mini-pripremama, tu su igrali i jednu utakmicu. U kojoj nisu oduševili, daleko od toga. Jedini gol na utakmici zabio je Sandro Kulenović koji je jednom pogodio i vratnicu, dok je vratar Ivan Filipović spašavao "modre" kad je trebalo. I to nije bilo dobro, Dinamo je morao pokazati više.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobre role danas su pružili Mišić, Rog, Kulenović i Perković koji se nažalost opet ozlijedio, krajem prvog dijela požalio se na bol u gležnju. Bjelica može biti zadovoljan tek povratkom nekih dulje ozlijeđenih igrača (Moharrami, Perić i Perković). Mladi ukrajinski vratar Zaveruha nije ni dobio minute (iako je bilo planirano), dok Senegalac Faye nije pokaza puno toga. 

Ali, nije oduševio niti jedan od Dinamovih klinaca (Šutalo, Šunta, Miljak i Andrić). Nismo sigurni koliko će dečki dobiti još ovakvih prilika kako bi impresionirali Nenada Bjelicu, prvu su u svakom slučaju propustili. I teško da će se netko od njih i poslije reprezentativne stanke zadržati u prvoj momčadi.

Čelnici Svetog Martina na Muri ponose se s brojnim poznatim nogometašima koji su proteklih godina branili njihove boje, među njima se nalaze Josip Brezovec, Luka Bobičanec, Dejan Mezga... Zanimljivo, četvrti sudac ovog prijateljskog dvoboja bio je Kamerunac Casimir Rodrigue. 

Nenad Bjelica je za ovaj dvoboj pripremio dvije momčadi, svaka je dobila po 45 minuta. Prije samog početka utakmice na istom su travnjaku trenirali Mmaee, Theophile i Pierre-Gabriel koji preskaču ogled s Poletom. I kako saznajemo, zdravstveno stanje Mmaeea svakim je danom sve bolje, Dinamov se branič u puni nogometni trening vraća u ponedjeljak.

Zagrepčani su se odmah postavili kao bolja momčad, od prve minute zagospodarili travnjakom. Iz daljine su šutirali Stojković, Cordoba i Mišić, ali domaći vratar Jambreš za sad djeluje sasvim sigurno. A onda su u 21. minuti ozbiljno zaprijetili domaćini. Moharrami je izgubio loptu na sredini terena, Patafta se na kraju sjurio sam prema Filipoviću koji brani čisti zicer.

Nogometaši Poleta razigrali su se sredinom prvog dijela, sasvim dobro parirali favoriziranom gostu. Ipak, Kulenović je nakon jedne duge lopte pobjegao domaćoj obrani u 33. minuti, pokušao lobati vratara Jambreša, ali je njegov pokušaj odsjeo na vratnici. Ubrzo opet prijeti Patafta koji usamljen skače pokraj Bernauera, šalje loptu pored gola.

I onda vodstvo Dinama. Perković je nakon kornera bio najviši u skoku i pogodio gredu, lopta se odbila na petarac, a Kulenović iz blizine pogađa mrežu Poleta. Čini se kako se Perković u tom skoku i ozlijedio, Dinamov branič se požalio na gležanj i par minuta kasnije napustio igru. Umjesto njega ušao je Torrente. Nažalost, i domaćinu se ozlijedio igrač, umjesto Vukovića u igri je Benko.

Dinamo u nastavku nije bio dobar, osim dvije prilike (Šunta i Perić), hrvatski prvak nije napravio ništa protiv četvrtoligaša. Bjelica se nekolko puta dizao s klupe, vikao prema svojim igračima, ali to nije urodilo plodom. Bilo je to onako, odrađivanje dvoboja, baš ono što trener Dnama ne voli.

Strijelac: 0-1 - Kulenović (36).
Polet SMNM: Jambres, Mesarić, Štefanec, Mezga, Vuković (od 43. Benko), Barat, Brlek, Patafta, Šarić, Perčić, Fotak (još su igrali: Gradiček, Novinščak, L. Novak, Obadić, Jurinić, Hočurščak, Tuksar, Benko, M. Novak, P. Novak).
Dinamo (4-3-3): Filipović - Moharrami, Bernauer, Perković (od 40. Torrente), Oliveras - Faye, Rog, Mišić - Cordoba, Kulenović, Stojković (drugo poluvrijeme: Filipović - Ristovski, Perić, Torrente, Ogiwara - Šunta, Ademi, Šutalo - Špikić, Andrić, Miljak)

Idi na 24sata

Komentari 23

  • NeispraniMozak 10.10.2024.

    Ko je rekao da GNK ne može pobjediti nikoga!?Bravo, modri, svaka vam čast ! Na putu ste da iziđete iz krize, krize rezultata. A iz krize znanja, to će bit malo teže !

  • josip Gr 10.10.2024.

    Zanimljivo je sljedece. Koliko god ovo bile trening utakmice i odradjivanje posla zanimljivo, ili bolje reci zabrinjavajuce, je da dinamo cetverologasu ne moze utrpati pet komada. Znaci natrpaj ih pa igraj opusteno. Ovako sansu dobijaju mladi koji ne pokazu nista,ane pokazu zato jer se ukope u sustav kojeg zaboli ona stvar za igru. Vec dugo nisam gledao ekipu koja jedva orodje u kupu i jedva dobije prijateljsku protiv ekipe iz 4 lige. Ajde jedan los dan, ajde dva, ali dinamo u dosta utakmica protiv losih protivnika ne pokazuje nista

  • Palmanova 10.10.2024.

    dobar teren

Komentiraj...
Vidi sve komentare