To je to što me zanima!

Njemačka - Škotska 5-1: Silovito otvaranje Eura, domaćini 'bacili' rukavicu glavnim favoritima!

Njemačka je furiozno otvorila Europsko prvenstvo razbivši Škotsku 5-1. Zabijali su Wirtz, Musiala, Havertz, Fullkrug i Can, dok je Rudiger pospremio loptu u vlastitu mrežu za počasni gol Škota
Vidi originalni članak

Kad je sudac, Francuz Turpin, pokazao na kazneni udarac, trojica su škotskih nogometaša krenula prema njemu. Znate ono, objasniti mu da je pogriješio. Ali kapetan Andrew Robertson pokazao je suigračima da stanu, da se maknu.

Bilo je to prvi put da smo na djelu u nogometnoj utakmici vidjeli ragbijaško pravilo da samo kapetan smije razgovarati sa sucem. Ostali igrači koji počnu prosvjedovati, odmah bi trebali dobiti karton.

U tom je slučaju VAR ispravio suca, izvukao je prekršaj izvan šesnaesterca, ali nešto kasnije, kad je Njemačka doista dobila penal, trojica su Škota nekažnjeno razgovarala sa sucem. Dakako, manje temperamentno nego što to čine turski, srpski, hrvatski, pa i talijanski ili španjolski nogometaši...

Rezultatske neizvjesnosti na otvaranju Eura, pred 75.024 gledatelja u Münchenu, nije bilo, Njemačka je rano povela i na kraju isprašila Škote s 5-1 ali je zanimljivo bilo promatrati kako se obje momčadi i suci snalaze s novim pravilom. Ono ipak nije bilo na kušnji. Kao ni njemačka obrana.

Wirtz je u 10. minuti zabio prvi gol na EP-u, na asistenciju Kimmicha. Već u 19. bilo je 2-0 jer pogodio je Musiala na dodavanje Havertza, a Havertz je u 45. iskoristio penal za 3-0, pri čemu je Porteous dobio crveni karton. Fullkrug je u 68. zabio i četvrti, dok je u sudačkoj nadoknadi Can pogodio za petardu. Rudiger je u 87. minuti zabio autogol i darovao počasni gol Škotima.

Petarda u mreži najuvjerljivija je pobjeda Njemačke u povijesti Eura, kao i najveća pobjeda na otvaranju prvenstva najstarijeg kontinenta. 

Idi na 24sata

Komentari 259

  • BROKRO 15.06.2024.

    koja Njemacka tri svabe u cijeloj trupi, sljedece prvenstvo nece biti ni te troice

  • smrekovaca 15.06.2024.

    vracaj cosica

  • domo 15.06.2024.

    Joj, pročitam naslov i odmah mi dosta.. Njemačka bacila rukavicu favoritima, a zašto?? Jer je pobijedila možda i najslabijeg sudionika europskog prvenstva??

Komentiraj...
Vidi sve komentare