To je to što me zanima!

Nizozemska - Francuska 0-0: Griezmann promašivao zicere, a Xaviju Simonsu poništili gol...

Xavi Simons zabio je gol kontra toka igre, ali Dumfries je zasmetao Maignanu i na kraju je dosuđeno zaleđe. Var intervencija trajala je nekoliko minuta, o ovoj će se situaciji pričati i nakon utakmice...
Vidi originalni članak

Nizozemska i Francuska odigrale su 0-0 u utakmici drugog kola Europskog prvenstva u skupini D. Prva je to utakmica bez golova na Euru nakon 50 utakmica u nizu u kojima je pao barem gol, a posljednji put se ovaj rezultat dogodio na dvoboju Engleske i Škotske na EP-u 2021. Xaviju Simonsu poništili su gol zbog pasivnog zaleđa Dumfriesa u 72. minuti i to nakon što je VAR provjeravao situaciju nekoliko minuta. Kod Francuza je Griezmann imao dvije odlične prilike, ali bio je neprecizan u oba navrata.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvih 20 minuta igrao se odličan nogomet na Red Bull Areni u Leipzigu. Nizozemska je na samom početku zaprijetila preko Frimponga, čiji udarac brani Maignan i odbija u korner. Ubrzo je zaprijetio Griezmann na drugoj strani, a isti igrač promašio je zicer u 14. minuti. Rabiot ga je nesebično poslužio, a napadač Atletico Madrida spetljao se u odličnoj poziciji i propala je velika prilika. 

Novu veliku priliku "tricolori" su imali u 28. kada Koundé sjajnom dubinskom loptom pronalazi Thurama, a ovaj puca silovito i neprecizno iz blizine. Nizozemska je bila opasna kroz tranziciju, ali Francuzi su ostavili znatno bolji dojam u prvom dijelu. 

U drugi dio se nije ušlo toliko žestoko kao u prvi, ali opet su Francuzi bili nešto bolji. Sjajnu akciju odigrali su u 65., Kante je poslužio Griezmanna, koji nije najbolje primio loptu i iz neposredne blizine pucao je slabo i iznudio samo korner. Kontra toku igre, Nizozemska je uspjela zabiti gol. Xavi Simons precizan je bio s ruba kaznenog prostora i činilo se da je gol "čist kao suza". Međutim, VAR intervencijom je utvrđeno zaleđe Dumfriesa, koji je smetao Maignanu i gol je poništen. Pregledavanje je trajalo nekoliko minuta i ovoj će se situaciji još pričati...

Nakon te situacije Nizozemci su bili bolji nekoliko minuta, a nakon toga se utakmica primirila i obje reprezentacije su se zadovoljile bodom. Didier Deschamps nije u igru uvodio Kyliana Mbappéa, koji je protiv Austrije slomio nos. Francuska i Nizozemska imaju četiri boda nakon dva kola i praktički su osigurali osminu finala, a u zadnjem kolu će se odlučiti tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći u skupini. Austrija je na tri osvojena boda, a Poljska je sigurno posljednja u skupini s nula bodova. 

Idi na 24sata

Komentari 147

  • XM12 22.06.2024.

    Sta ocekivati nego remi izmedju ove dvijeselekcije. Nece lomiti noge i koplja izmedju sebe, vec ce ih cuvati za nakaut fazu...Nije sportski, ali, tako je.

  • marekprovokator 22.06.2024.

    Oni barem nemoraju uvoziti jeftinu radnu snagu kao mi

  • TheKop10 21.06.2024.

    Guzman kapetan?!?! Koja smijurija

Komentiraj...
Vidi sve komentare