To je to što me zanima!

VIDEO Nadal dobio Ajdukovića nakon više od dva sata! Duje je vodio, vraćao se, ali nije izdržao

Ajduković je u trećem setu vratio dva izgubljena servisa, ali izgubio je i treći. Zamalo se opet vratio, imao je dvije "break" lopte, ali Nadal se izvukao i uspješno servirao za pobjedu i plasman u finale
Vidi originalni članak

Rafael Nadal (38) pobijedio je Duju Ajdukovića (23) 4-6, 6-3, 6-4 nakon više od dva sata igre i plasirao se u finale ATP turnira u švedskom Bastadu. Hrvatski tenisač pružio je sjajan otpor slavnom Španjolcu, na startu drugog seta imao i "break" prednosti, ali na kraju pobjeda odlazi u ruke Nadala.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Duje Ajduković bio je blizu toga da postane deveti Hrvat u finalu ATP turnira, a postao je prvi hrvatski tenisač koji je na zemljanoj podlozi uzeo set Nadalu. Ovo je Španjolcu 131. finale u karijeri i prvo nakon Roland Garrosa 2022. Sada je na 34 pobjede i 10 poraza protiv hrvatskih tenisača u karijeri.

Odmah u prvom gemu Ajduković je uzeo servis Nadalu i poveo. Na Španjolcu se vidjelo da je daleko od svoje prave forme, ali naš tenisač pokazao je izvrsnu igru. Zadržao je servis u drugom gemu i u trećem opet uzeo servis Španjolcu i poveo s 0-3! Ipak, Nadal se brzo vratio u meč i prvo vratio jedan "break", a potom i obranio svoj servis za 2-3. Imao je Ajduković "break" loptu, ali nije ju uspio iskoristiti i ostao mu je jedan "break" prednosti. 

Nakon ludih prvih par gemova u kojem se igralo "break za break", tenisači su nanizali nekoliko dobivenih gemova na svom servisu. Ajduković je vodio 4-3 i imao break prednosti, potom i potvrdio set. Tenisači su mirno realizirali svoje servise i osvajali gemove do kraja seta, a na kraju je presudio "break" prednosti kojeg je hrvatski tenisač osvojio još na startu. Nadal je jedan "break" uspio vratiti, ali ne oba.

Sjajno je hrvatski tenisač krenuo u drugi set i odmah oduzeo servis Nadalu, ali slavni Španjolac odmah je vratio "break" i izjednačuje na 1-1. Drugi servis gem u drugom setu iskoristio je bez izgubljenog poena i poveo prvi put u meču. Nakon izgubljenog prvog servis gema, Nadal u iduća dva nije izgubio ni poen. Nanizao je nekoliko jako dobrih gemova i igrao sve bolje. 

Ajduković je na 3-2 vodstvu Nadala izgubio servis i Nadal je poveo s 4-2. Nije loš gem odigrao naš tenisač, ali dvije lopte u mrežu odlučile su kome će pripasti gem. Ništa još nije izgubljeno. Nažalost, Nadal je u drugom setu zaigrao znatno bolje i bez problema je sačuvao svoje servis gemove do kraja seta. Duje je igrao dobro, ali presudio je izgubljeni servis u šestom gemu.

Nažalost, odmah na startu je Ajduković izgubio servis i Nadal je imao "break" prednosti od početka seta. Ajduković je na 2-0 još jednom izgubio servis i Nadal je poveo 3-0. Puno je pogrešaka napravio naš tenisač, vidio se pad koncentracije, pa je tako čisti forehand završio u mreži, radio se krive procjene leta loptice itd. 

Ajduković je uspio vratiti jedan od dva "breaka" i smanjiti na 3-1. Odmah u idućem gemu bez izgubljenog poena uzeo je servis gem i smanjio na 3-2, a onda i sjajnom igrom na Nadalovom servisu uzeo "break" i izjednačio na 3-3! Nažalost, već je idući servis gem Ajduković izgubio i Nadal je opet imao "break" prednosti... Duje je na 4-3 imao dvije "break" lopte, ali Nadal ih je obje spasio i s nekoliko sjajnih servisa uzeo gem i poveo 5-3. Ajduković je stigao na 5-4, ali Nadal nije griješio na svom servis gemu i uspješno je priveo meč kraju. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • klaas88 20.07.2024.

    Pao Duje prije 15.8 al neka ima srca više nego pola hr svaka cast

  • wetwetwetwetw 20.07.2024.

    nomen est omen...da se kojim slučajem zove dinamović, bio bi pobjednik, a ne luzer...

  • vTec 20.07.2024.

    Ćorna Borić je imao 17 godina kad je pobjedio 5 puta boljeg Nadala, i opet nikada nije postao top tenisač, a ovdje govorimo o porazu 23 godišnjaka protiv Nadala koji je sada star ko biblija i polu invalid za ozbiljan sport.

Komentiraj...
Vidi sve komentare