To je to što me zanima!

Hrvatska - Mađarska 9-8: Loren i Bijač odveli 'barakude' u finale Igara! A sad na Srbiju po zlato

Hrvatski vaterpolisti izborili su finale Olimpijskih igara u Parizu pobjedom nad Mađarskom 9-8. Za zlatnu medalju boriti će se protiv Srbije u nedjelju 11. kolovoza u 14 sati
Vidi originalni članak

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu svladavši Mađarsku sa 9-8 (3-3, 4-2, 2-2, 0-1) u polufinalu. Loren Fatović je s pet golova predvodio Hrvatsku, a kapetan Marko Bijač je sakupio 10 obrana. Hrvatska će u finalu u nedjelju od 14 sati igrati protiv Srbije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U pravom vaterpolskom klasiku nije bilo "umiranja u ljepoti." Iako je Joković doveo Hrvatsku u vodstvo, Mađarska je brzo preokrenula serijom 3-0. S dva gola Jokovića, naši su vaterpolisti uspjeli prvu četvrtinu završiti s neriješenim rezultatom. Slijedila je najzanimljivija četvrtina utakmice. Igralo se gol za gol; prvo je pogodio Vámos, potom Fatović, pa Varga. S prednošću od 5-4, stvari je u svoje ruke preuzeo Fatović s dva gola, a jedan je dodao Žuvela udarcem izvana.

INCIDENT U KAFIĆU Egipatski olimpijac optužen je za seksualno uznemiravanje

Prednost od 7-5 nije dugo trajala jer je Angyal vratio Mađarsku na samo gol zaostatka. Potom je Bukić povisio prednost, ali je gol Jansika vratio utakmicu u neizvjesnost. No, novi gol Bukića na kraju treće četvrtine pokazao se ključnim. U odlučujućoj posljednjoj četvrtini samo je Nagy sjajnim udarcem uspio smanjiti zaostatak na jedan gol, ali to nije bilo dovoljno.

REPOVI IZ ČETVRTFINALA Protest na odluke sudaca iz četvrtfinala: Talijani okrenuli leđa himni i igrali s petoricom

Ovom pobjedom hrvatski vaterpolisti osigurali su sedmu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu, nakon zlata Barbare Matić u džudu i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronci Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasević u atletici i Lene Stojković u tekvondou.

Za hrvatski vaterpolo ovo je četvrta medalja s OI u povijesti,, nakon srebra u Atalnti 1996., zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio e Janeiru 2016. 

Idi na 24sata

Komentari 195

  • Zlatna Vuga 10.08.2024.

    Ostali nam samo oni, ali bitno da su ih neki novinari nedavno ispljuvali i unaprijed otpisali. Ali ipak, ne može igrati golman sam sa sobom. Moraju više napadati gol i zabijati inače ništa protiv Srbije. I treba smiriti trenera, jako je živčan i samo nervira igrače umjesto da ih smiruje.

  • Ambra2023 09.08.2024.

    Utakmica je bila san. I to gledati u Parizu na La Defense Areni. Najljepsi dio moga puta u Pariz. Na zalost dobila sam mjesto na tribini s madjarskim navijacima ali skupila nas se sacica hrvatskih navijaca pa je bilo lakse tako navijati! Madjarima se bas nije svidjalo moje navijanje

  • bizaca 09.08.2024.

    Čestitam 🥂🥂

Komentiraj...
Vidi sve komentare