To je to što me zanima!

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja
Vidi originalni članak

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Rijadu na bodove nakon 12 rundi svladao Britanca Tysona Furyja. Usik je slavio podijeljenom odlukom sudaca 2-1.

Nakon što je u prve tri runde bio u podređenom položaju, Fury je uspostavio dominaciju, provocirao je Ukrajinca, zabavljao publiku i lakoćom kontrolirao meč. U šestoj rundi je ozbiljno uzdrmao Usika, ali onda je u devetoj rundi uslijedio čudesan preokret koji će se prepričavati godinama. Ukrajinski boksač je do tada djelovao bez energije i s minimalnim šansama za pobjedu, no u tim trenucima se čudesno podignuo.

U devetoj rundi je rešetao Furyja lijevim krošeima, kombinirao je udarce i radio što god je htio. Britanski boksač je teturao po ringu i djelovao je grogirano, nitko ne zna kako je uspio ostati na nogama. Sudac mu je brojao, malo tko je vjerovao da može nastaviti meč, ali spasilo ga je zvono.

Ipak, bio je to početak njegova kraja. Usik je nastavio dominirati na krilima čudesnog preokreta, kontrolirao meč do kraja i na kraju zasluženo pobijedio. 

Oba borca su u borbu ušla bez poraza u karijeri, Britanac je držao WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020., dok je Ukrajinac imao WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Usik je posto prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova  nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu. 

Idi na 24sata

Komentari 212

  • Bummser30 19.05.2024.

    Pljuju ljudi Fury-a koji privlači pažnju prije mečeva onako laprdajući , poslje meča svaki put je pohvalio protivnika i pokazao poštovanje. .

  • mchonda 19.05.2024.

    Konačno je došao kraj najvećoj prevari u povijesti boksa.Nevjerojatno je kako Fury ima neku ludu sreću da se izvuče u zadnji čas.Da nije bilo konopaca i da ga nije spasilo zvono legao koliko god je dug i širok.Užasno iritantan lik koji se bezveze krevelji i glupira .Bravo za Usyka !!!

  • Batistuta 75# 19.05.2024.

    SLAVA UKRAINI, BRAVO ZA USYKA, A ONAJ ENG. SHOWMAN NEK SADA PLESE, VIDICEMO SAD DALI CIGO MOZE NABIJATI CIJENE ZA BORBU, U SMISLU NE ULAZIM U RING BEZ MILIONA $💪😎✌️🇹🇰🇺🇦🇭🇷❤️✌️🇹🇰🇺🇦🇭🇷🤐

Komentiraj...
Vidi sve komentare