To je to što me zanima!

Kakva šteta! Na UFC debiju u Parizu Ivan Erslan izgubio je podijeljenom odlukom sudaca

Rekao je glavni trener ATT-a Conan Silveira Ivanu da je Moldavac uzeo prve dvije runde, ali Ivan ga nije uspio završiti u trećoj, a suci su pobjedu tako dali Cutelabi
Vidi originalni članak

Nakon osam godina opet smo imali borca pod hrvatskom zastavom u UFC-u, ali nažalost, Ivan Erslan (32, 14-4) nije uspio prvi meč u najjačem svjetskom kavezu okruniti pobjedom. Nakon 15 minuta 'rata', nakon tri teške runde, podijeljenom je odlukom sudaca slavio moldavski borac Ion Cutelaba (30, 18-10). 

Dva su suca dali 29-28 za Cutelabu, a jedan 29-28 za Erslana. Kad je Bruce Buffer američkim naglaskom uzviknuo ime 'Ion', stigla je nada kako se radi o 'Ivanu' jer je tako zvučalo, ali ubrzo je postalo jasno da je pobjeda 'Hulkova'.

PRILIKA KARIJERE VIDEO Moldavski Hulk vrištao i unio se Erslanu u lice, ali Hrvat je ostao hladan kao špricer...

Oprezno je krenuo Ivan, znao je da je Moldavac opasan u prvoj rundi. Hrvatski je borac krasno prvi pogodio lijevim krošeom, a iz kuta su stigle upute da se mora kretati. Odlično je dočekao Erslan i uhvatio Cutelabu te ga dva puta pogodio i odnio do žice, a uspio je 'Hulk' odgurnuti hrvatskog borca. Vrhunski je eskivirao borac iz Obrovca udarce Moldavca, a nakon dvije i pol minute blokirao mu je rušenje. Dobar zadnji direkt je pogodio Cutelaba, a Erslan je završio na podu, ali digao se brzinom svjetlosti i pokazao Moldavcu kako je s njim sve u redu. Opustio se Ivan do kraja runde, pokušao i u par razmjena, ali oba su borca dočekala kraj prve runde.

- Izgubili smo prvu rundu, to se ne smije dogoditi. Prihvatio si njegovu igru, a to se ne smije dogoditi - rekao je glavni trener ATT-a Conan Silveira. 

U nastavku je nakon minute Erslan presjekao Cutelabu, a Moldavac je malo glumio uzdrmanost, ali brzo se nasmijao. Već je ovako izgubio od Ankalaeva iako nije bio uzdrman pa je ovaj put bio pametniji. Počeo je i s low kickovima, a dobro je eskivirao Moldavca uz žicu i stisnuo ga. Dvije minute prije kraja runde uspio ga je srušiti Cutelaba i uzeti mu leđa, ali odlično se izvukao Ivan i pridigao iz opasne situacije. I minutu prije kraja je Moldavac bacio Erslana, ali uspio je Ivan doći u gornju poziciju. No, nije uspio napasti.

- Želiš li ovdje ostati samo jednom? Gledaj me! Trebaš se uzdići, on je pobijedio dvije runde, želim da uzmeš ono po što si došao - rekao mu je Silveira prije treće runde.

Dobro je krenuo Ivan u treću rundu, a uspio je doći do gornje pozicije nakon minute u zadnjoj rundi, ali nakon minute na parteru nije nanio štetu Cutelabi. Lijepo je pogodio hammer fistom, a vidno su oba borca bila umorna. Dignuo se Moldavac, a vrijeme je nezadrživo išlo prema kraju. Uspio je do kraja Cutelaba srušiti Erslana i sve je otišlo do odluke sudaca koja je 'za dlaku' otišla u korist Moldavca.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • antipartizan 28.09.2024.

    još jedan ventilator kao i babić, kad naleti na borca koji ima više poraza nego pobjeda, ali je u ufc-u, odmah problem. šta bi mu ozbiljniji tek napravio kad ga je ovaj birtijski stil dobio. neće taj dugo, stao prije nego je i krenuo.

  • lucky edy 28.09.2024.

    Jako slabo

  • QRT2 28.09.2024.

    Nije dobro izgledalo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare