To je to što me zanima!

Dinamo U19 - Monaco U19 1-0! Mladi 'modri' slavili u Zaprešiću

Iako su u prvom poluvremenu promašili penal i još jednu veliku priliku, u nastavku su juniori Dinama zabili protiv Monaca i došli do prve pobjede ove sezone u Ligi mladih
Vidi originalni članak

Juniori Dinama odigrali su sjajnu utakmicu i pobijedili 1-0 protiv vršnjaka iz Monaca u Ligi prvaka mladih.. Mlada generacija "modrih" izgubila je u prvom kolu LP-a protiv Bayerna, ali je sada došla do prvih bodova zahvaljujući odlučujućem golu Patrika Horvata, koji je ušao s klupe i zatim zatresao mrežu u 63. minuti.

Dinamo je odigrao vrlo dobru utakmicu i zapravo je rezultatska prednost mogla biti i puno veća. Monaco je bio raspoložen na početku utakmice, ali brzo su se igrači Dinama konsolidirali i zaigrali bolje. 

"Modri" su mogli povesti u 16. minuti, ali Niko Šepić nije uspio zabiti penal kojeg je obranio Jules Stawiecki. Međutim, Horvat je u drugom dijelu zabio gol iz brze tranzicije na dodavanje Tomasa Bakovića.

Za razliku od seniora koji igraju osam utakmica, u juniorskoj Ligi prva klubovi će imati po šest utakmica.

Dinamo još očekuje gostovanja u Salzburgu (23. listopada) i Bratislavi kod Slovana (5. studenog), te domaći ogledi protiv Borussije Dortmund (27. studenog) i Celtica (10. prosinca).

U juniorskoj LP nastupa 36 klubova, a 22 najbolje momčadi izborit će plasman u drugi krug natjecanja gdje će im se pridružiti 10 klubova iz "Puta prvaka".

Mladi lokosi također nastupaju u LP-u

U tom dijelu ždrijeba nalazi se zagrebačka Lokomotiva koja se uključuje u 2. kolu, a igrat će protiv Dinama iz Minska koji je u dvije utakmice bio bolji od Pjunika (4-2, 2-1). Lokomotiva će biti domaćin u prvoj utakmici u Zagrebu 23. listopada, dok je uzvrat zakazan za 6. studenoga.

U slučaju prolaska, u 3. kolo, Lokomotiva bi igrala protiv pobjednika susreta IMT Beograd - Farul Constanta. Te utakmice igrale bi se 27. studenoga i 11. prosinca.

Od 36 klubova u juniorskoj LP dalje nastavljaju 22 momčadi. Prvih šest će u 16-ini finala igrati protiv ekipa koje su završile od 17. do 22. mjesta, dok će se 10 pobjednika "Puta prvaka" natjecati protiv momčadi rangiranih od 7. do 16. mjesta. Nokaut faza igra se u na jednu utakmicu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Bravooo ❤❤❤❤ 02.10.2024.

    kad je Hajduk dosao do Finala isti TI purgercici su pljuvali po dijeci toj !!! a gle sad navijaju ipak za U19 😂😂😂HAJDUK SPLIT jedini Hrvatski Klub u U19 koji dosao do Finala prosle sezone!!!!

  • mare91 02.10.2024.

    bravoo

  • hajdukI976 02.10.2024.

    Sretno danas svim hrvatskim klubovima koji igraju u Europi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare