To je to što me zanima!

Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom

Danci su bolje otvorili susret, ali Englezi su ubrzo preuzeli primat u igri. Kane je zabio nakon pogreške Christiansena u 18. minuti. Ipak, vodstvo je trajalo do 34. minute kada je sjajno zabio Hjulmand
Vidi originalni članak

Stadion u Frankfurtu ugostio je Engleze i Dance u utakmici drugog kola skupine C. Unatoč jakim imenima na papiru, momčadi nisu ponudile spektakl kakav su gledatelji očekivali. Na kraju 1-1 i podjela bodova.

Danci su odlično krenuli u utakmicu s nekoliko poluprilika, ali nedostajalo je mirnoće u završnici. Hojbjerg, kasnije igrač utakmice, i Eriksen, dojmljivo su držali sredinu terena, a Englezi su se Danskom pritisku uspjeli othrvati tek nakon uvodnih 10-ak minuta. 

Kyle Walker je iskoristio pogrešku Christiansena u 18. minuti te mu se prikrao iza leđa, ušao u šesnaesterac i proigrao Kanea. Napadač Bayern Münchena zabio je s pet metara za vodstvo 'Tri lava'.

NOVO POSTIGNUĆE Luka Modrić u elitnom društvu rekordera: Ovo je dosad uspjelo samo još Ronaldu i Matthäusu

Činilo se kako su Englezi pohvatali konce igre, razigrao se i Foden, ali tada su se ponovno pojavili Danci. Hjulmand je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, potegnuo bez razmišljanja i sjajno zabio. Snažan udarac odbio se od stative ravno iza nemoćnog Pickforda. 

Najaktivniji engleski igrač Foden u 56. minuti je s 25 metara zatresao desnu vratnicu, a potom je Hojbjerg opet pokušao izdaleka, ali je Pickford bio spreman. Southgate je ispremiješao momčad u 69. minuti nakon što je izvadio Fodena, Saku, ali  i Kanea.

Lineups provided by Sofascore

U nastavku, vrijedi spomenuti odlično dodavanje do tada nevidljivog Bellinghama prema Watkinsu, ali njegov udarac brani vratar Kasper Schmeichel.

U 85. minuti po peti puta na utakmici izvan šesnaesterca puca Hojbjerg, a lopta odlazi tik pored vratnice.

Englezi mogu biti zadovoljniji jer vode u skupini s četiri boda, a Danci su ipak pružili dovoljno da napuste travnjak neporaženi, dok je na momente impresionirala njihova količina trke. Danci nakon dvije utakmice imaju isti broj bodova (2) kao i Slovenci i jednaku gol razliku (2-2). Na dnu tablice je Srbija s jednim bodom i gol razlikom (1-2)

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • zagorac2 21.06.2024.

    zasto su stavili Dansku na drugo mjesto a imaju svde isto ko i Slovenija - bilo bi interesantno znati kaj se bude desilo ako se slijedece obadvije tekme odigraju 0-0 i Slovenija i Danska zavrse sa istom gol razlikom i sa istim bodovima tko ide na drugo a tko na trece mjesto i tko ide dalje a tko ispada

  • Ocean13 20.06.2024.

    Englezi izrazito precijenjeni, na osnovu prikazanog u ove dvije tekme.. Imati takav igrački roster i biti toliko opskuran, čudno!?!

  • kovack90 20.06.2024.

    teren katastrofa bar jedno 10 proklizavanja sam uocio...cudo da se netko trajno nije ozlijedio a walker je bio najblizi tome..inace tekma nije losa engkezi ko kuraa...haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare