To je to što me zanima!

Utučeni Kek: Slovenci, nadam se da smo vas bar malo razveselili

Kad izgubiš na penale, moraš biti žalostan. Porazi se ne slave. Trebate imati razumijevanja za greške ovih igrača, a za dva mjeseca čeka nas Liga nacija, rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek
Vidi originalni članak

Tako blizu, a tako daleko. Slovenija je pokleknula protiv Portugala tek prilikom izvođenja penala kada je promašila sva tri. Portugalci su ih zabili i prošli u četvrtfinale Eura gdje će igrati protiv Francuske 5. srpnja. Matjaž Kek je ostvario povijesni uspjeh Slovenije plasmanom u nokaut fazu, bio je nadomak novog uspjeha, ali nije išlo. Nakon poraza od Portugala slovenski izbornik u razgovoru za RTV Sloveniju djelovao je jako utučen:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kad izgubiš na penale, moraš biti žalostan. Porazi se ne slave. Ovo je prava momčad, šteta zbog kraja. Kao i protiv Srbije, nije nas išlo u završnici. Ponosan sam zbog ove momčadi koja ima karakter, nadam se da smo barem malo razveselili Sloveniju.

Slovenija se odlično branila i prepustila loptu suparniku.

- Plan igre? Portugal je držao loptu, ima kvalitetne igrače, ali rasli smo iz minute u minutu. Vidjelo se po nekim reakcijama da je četvrta utakmica, šteta zbog Šeška koji je u 115. minuti išao sam na golmana, ali bili smo kvalitetni da izborimo protiv jednog Portugala takvu šansu. Nije išlo danas.

Statistika Portugal - Slovenija 3-0 (0-0)

Jako je teško držati nivo trke protiv jačeg suparnika, koji realno ima kvalitetnije i bolje igrače.

- Trebate imati razumijevanja za greške ovih igrača, za dva mjeseca čeka nas Liga nacija i siguran sam da će ova momčad opet imati podršku navijača - završio je Kek.

Junak Slovenije u jednom trenutku bio kapetan Jan Oblak.

 - Teško je, ne znam što bih rekao, nije išlo. Zbog ovakvog kraja još nam je i teže. Obranjen penal Ronaldu? Sve se dogodilo u nekoliko minuta, bili smo živi u produžetku, imali neke šanse, ali nije išlo. Portugal je na kraju zasluženo pobijedio, čestitam im. Žalosni smo, htjeli smo u četvrtfinale, trebat ćemo se oporaviti od ovoga - rekao je Oblak.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ptah 02.07.2024.

    slovenci su igrali kao i uvijek, čvrsto, do protivnika bili, uz tijelo, njihova igra je negledljiva i dalje, kao i prije 20 godina. ovo ep je jedno od najslabije efektivnih, skoro da ne vidimo gol, što znači da svi igraju bunker ili su izjednačeni, što nije istina, ili pak pojedinačna kvaliteta ne dolazi do izražaja. sad se vidi da jedna engleska sa jako skupim igračima nema nikakvu igru, ni rezultate, da ni nakon 30 godina premier lige englezi nisu ništa naučili od kvalitete koju kupuju izvana. mada mene više zabrinjava da je ep postala neka afroskupina, jučer francuzi i belgijci, to je bio neki afrički kup prije nego tekma na ep-u.

  • ČA1 02.07.2024.

    Kek!👍

  • user_443382 02.07.2024.

    Bravo Kek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare