To je to što me zanima!

Utakmica za pamćenje! Golman Gruzije imao je 11 obrana...

Giorgi Mamardašvili obranio je čak 11 udaraca u utakmici drugog kola skupine F na Euru. Svojom partijom golman je postao najbolje ocijenjeni igrač prvenstva
Vidi originalni članak

Utakmica Gruzije i Češke oduševila je prilikama s obje strane. Dvije momčadi koje su morale ići na pobjedu kako osvojile tri boda i napravile veliki korak prema prolasku skupine. U takvoj utakmici posebno se istaknuo golman Valencije Giorgi Mamardašvili (23). Utakmica je završila 1-1, a golove su postigli Georges Mikautadze (23) za Gruziju, a za Čehe je izjednačio Patrik Schick (28).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mamardašvili je na utakmici u Hamburgu upisao 11 obrana, što mu je donijelo ocjenu 9.7 na SofaScoreu. To je najbolja predstava jednog igrača na ovogodišnjem Euru. On je skupio šest obrana unutar šesnaest metara, pet puta je intervenirao na duge lopte uhvativši ih, dok ih je dva puta bio primoran boksati.

Statistika Giorgija Mamardashvilija u utakmici protiv Češke

Uz to, ima tri otklonjene opasnosti i dva osvojena duela. Ovakva predstava samo je nastavak dobrih igara koje je ove sezone imao u španjolskoj La Ligi. Mamardashvili je ove sezone sačuvao mrežu čistu 13 puta. Najpoznatija stranica za transfere, Transfermarkt, njegovu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura, a za njegove usluge već su interes pokazali Chelsea i Newcastle.

Golman Gruzije sjajnom je utakmicom spriječio Češku da osvoji tri boda i tako je ostavio Hrvatsku u igri za prolazak. Naime, "vatreni" se s dva boda mogu ugurati među četiri najbolje trećeplasirane momčadi ako barem dvije trećeplasirane reprezentacije budu lošije od nas u konačnom poretku. Što se treba poklopiti kako bi se tako nešto ostvarilo pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zvizdač 22.06.2024.

    bravo

  • čovik-s-juga 22.06.2024.

    Kao naš Livi 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare