To je to što me zanima!

Uoči meča protiv Changa nisam imao novca za reket

Bivši hrvatski Davis Cup igrač pobjeđivao je igrače iz top 10. Pamtit će pobjede protiv Piolinea i Česnokova, a igrao je i s Beckerom, Cashom...
Vidi originalni članak

Bila su to čudna vremena. S jedne strane bio je rat u Hrvatskoj i teško je bilo fokusirati se na tenisku karijeru. Ne žalim zbog toga što nisam više napravio, jednostavno dalje nije išlo. Početkom devedesetih nije postojalo toliko turnira niže razine, tako da su se bodovi jako teško sakupljali, prisjetio se Saša Hiršzon, bivši hrvatski Davis Cup reprezentativac, vremena dok je bio profesionalac na Touru. Teško da ga itko pamti kao 214. tenisača na svijetu, što je Varaždincu bio najbolji plasman u karijeri. Mnogo više od toga ostao je upamćen kao “drugi u selu”. Prvi do Ivaniševića.
- Fantastično je bilo igrati za reprezentaciju, mnoge mečeve u Davis Cupu. Pamtim lijepe trenutke iz tih vremena, posebice igranje finala Svjetskoga kupa u Düsseldorfu. Ondje sam pobijedio i Andreja Česnokova, bivšeg tenisača iz Top 10, što sigurno neću nikad zaboraviti. Igrali smo u finalu, što je bio lijep rezultat - rekao je danas 38-godišnji Hiršzon.
Pamtit će i pobjedu protiv Piolinea, ali i mečeve protiv Casha, Beckera, Sticha te drugih teniskih zvijezda.
- Možda mi se najviše urezalo u sjećanje četvrtfinale SP-a do 12 godina protiv Michaela Changa. Tad nisam imao previše novca, pa sam na teren došao s različitim reketima, a on je imao čitavu momčad iza sebe - rekao je bivši teniski profesionalac i dodao:
- Ako nemaš prave uvjete, teško je očekivati velike rezultate.
U karijeri je zaradio više od 300.000 dolara, a nakon nje posvetio se treniranju talenata. Dvaput je trenirao Karolinu Šprem, a danas je “slobodan”.
- Htio bih jednog dana imati mali kamp, akademiju - zaključio je Saša.



STANDARDNI DAVIS CUP REPREZENTATIVAC

S Goranom Ivaniševićem branio je boje Hrvatske u Davis Cup reprezentaciji sredinom devedesetih, a osvojio je i dva ATP naslova u parovima...

ŠPREM JE TREBALA BITI MEĐU DESET NA SVIJETU

Karolina je sigurno imala potencijala za Top 10. Trebala je biti među deset najboljih. Uspjeli smo skupa doći do 17. mjesta, šteta što dalje nije išlo. Šprem je jedini pravi hrvatski teniski proizvod jer nije pohađala nikakve akademije u SAD-u i tako je dokazala da se i ovdje može uspjeti, rekao je Saša Hiršzon.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • onaj 29.08.2010.

    Kako se ne bih sjećao Saše Hirzona. Jao kada je lik igrao sa Ivaniševićem haha. Sjećam se da sam kao djete gledao te Davis Cup susrete. Zanimljivo...

  • HBCRO 29.08.2010.

    Možda nije bio bog zna kakav igrač al je Šprem pod njegovim vodstvom došla do 17 mjesta na svijetu i pobjede u Wimbledonu protiv Venus Williams a onda je Karolina našla nekog tipa,otpustila njega,potonula,pa ga opet zaposlila,počela pobjeđivati a onda ga opet otpustila i sad se jedva muči da ostane među 100.Šteta cura je mogla zaraditi milijune a i njemu bi se isplatilo.

  • tejmatebra 29.08.2010.

    uoci meca protiv changa zaglavila mi se chimicanga ono e

Komentiraj...
Vidi sve komentare