To je to što me zanima!

Uhitili australskog olimpijca u Parizu. Kupio kokain od klinca!

Tom Craig suočen je s optužbom za kupovinu jednog grama kokaina od 17-godišnjeg dilera netom nakon što je njegova momčad ispala s Olimpijskih igra u Parizu
Vidi originalni članak

Australski hokejaš na travi Tom Craig uhićen je u Parizu pod nevjerojatnim optužbama. Francuska policija tereti ga da je kupio jedan gram kokaina nedaleko od olimpijskog sela, prenosi Guardian.

Prema iskazu lokalnih tužitelja, Craig je uočen u podnožju zgrade na sjevernom dijelu Pariza, a izvori kažu da ga je policija uhitila usred transakcije, odnosno kupoprodaje droge. S njim je uhićen i 17-godišnjak, neimenovani prodavač koji je opisan kao "čovjek koji se ponašao kao diler", naveo je izvor iz tužiteljstva. Tinejdžer je navodno sa sobom nosio sedam paketa kokaina, 75 tableta ecstasyja i tri grama mefedrona.

KAD SE ŽRTVUJEŠ ZA ZEMLJU Bizarno: Slomio je prst uoči Igara u Parizu. Bio je upitan za nastup pa ga je amputirao...

Craig je u srijedu bio na skraćenom saslušanju sa svojim odvjetnicima, a doznalo se da je uhićen samo 15 minuta nakon što je napustio kamp australske momčadi, koja je u nedjelju ispala s turnira u srazu s Nizozemskom (0:2) u četvrtfinalu natjecanja.

- Možemo potvrditi da je član hokejaškog tima u pritvoru nakon što je uhapšen u Parizu. Za sada nismo dobili informaciju o podignutoj optužnici - kazao je Olimpijski odbor Australije u svom priopćenju, a Craigov odvjetnik odbio je dati komentar za javnost.

Prema francuskom zakonu uvedenom 2020. godine, osobe uhvaćene s manje od pet grama kokaina mogu se na licu mjesta suočiti s kaznama od 150 eura. Međutim, nedavno usvojeni zakoni još uvijek navode i mogućnost zatvorske kazne od godinu dana u slučaju ozbiljnijih optužbi. Ostaje za vidjeti što će dočekati Toma Craiga, a činjenica da je navodno kupovao opojnu drogu od maloljetnika sigurno mu neće ići u prilog.

FANTASTIČNA AKCIJA Isprobaj Oranž, čitaj sve PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi 30 dana Pickbox NOW pretplate

Slučaj Craiga samo je jedan u nisu skandala koji su se dogodili na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ali i poseban. Ipak je riječ o sportašu, a njegovo djelo, ukoliko mu se dokaže, daleko je od olimpijskog duha i onoga što propisuje Olimpijska povelja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DadoDavor 07.08.2024.

    Uhićen jer je kupio premalo i prekasno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare