To je to što me zanima!

Uefa žestoko kaznila Mađare zbog homofobije: Tri utakmice bez gledatelja i novčana kazna

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom
Vidi originalni članak

Uefa je u petak poslala kaznu Mađarskom nogometnom savezu za neprimjereno ponašanje navijača na utakmicama Europskog prvenstva, a prema njoj će mađarska reprezentacija sljedeće tri domaće utakmice igrati bez podrške navijača. 

Od spomenutih utakmica, treća je predmet uvjetne kazne, koja će biti aktivirana, ako mađarski navijači ponove prijestup u sljedeće dvije godine, navodi se u priopćenju UEFA-ina disciplinskog tijela.

Ono je Mađarima odredilo i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura. Obje se kazne odnose na utakmice EURA u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti.

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom, koji su se uglavnom javljali kad je loptu u svom posjedu imao tamnoputi francuski napadač Kylian Mbappe.

Na meti mađarskih navijača našao se i Karim Benzema, francuski reprezentativac alžirskog porijekla, a uvredljive povike je morao trpiti i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Obi-Wan Kenobi 10.07.2021.

    Kada će se "gospoda" Englezi kaznit?

  • Toni prijesednik 10.07.2021.

    Orban Cezar Evrope!

  • Hrvatska R-HB 09.07.2021.

    A pjdo krvi ti, šta pošten čovik neće sve doživit. Bože sačuvaj.... Danas ja svratim u prodavnicu u Vranfurtu, kupim nešto sitno, i odem na kasu. Isprid mene covik dva metra u njem... reko ljudino, mogu li ja proć... kad on planu na me. Kaže, nisam ti ja ljudina, šta me vriđaš... kako te nije sramota to reć... Šta sam krivo reko, pitam ga. Kaže, ja se odnedavno osjećam kao žensko i moraš mi se tako obraćat ili ću te tužit. Kaže mi ona prodavačica da bi bio red prvo upitat koji je spol, pa tek se onda obratit sa On, Ona ili Ono... Sve ostalo je kršenje ljudski prava na slobodu. A šta vam znači to Ono, upitah? Kaže, to je još neopredjeljeno. . A stvarno je ovaj svit pobudalio skroz. Pa se onda sitim, i reko, bit će da smo mi pokvarili ovaj zapad, jer od davnina u nas ćaće svoje kćeri nazivaju sine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare