To je to što me zanima!

Uefa je izmijenila himnu Lige prvaka, navijači su ogorčeni: 'Nogomet je službeno umro'

Mijenja se format Lige prvaka od ove sezone, a Uefa je izmijenila i himnu i tako razljutila nogometne zaljubljenike
Vidi originalni članak

Die Meister. Die Besten, Les grandes équipes, the championssssssssssss, melodija je za uši svakog nogometnog fanatika. Tekst je napisao i uglazbio Tony Britten, neizostavna je uoči svake utakmice još od 1992. godine, ali promjenom formata Lige prvaka od ove sezone, u kojoj će se natjecati 36 klubova po ligaškom sistemu, manje promjene doživjela je i legendarna himna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novu verziju mogli su čuti navijači u srijedu navečer na utakmicama play-offa Lige prvaka. Srećom, tekst je ostao isti, riječi su i dalje na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, službenim jezicima Uefe, ali glazba je ponešto drugačija. Promijenili su akorde i melodija je brža u odnosu na originalnu verziju. 

Himnu poslušajte OVDJE 

Promjene su minimalne, ali nisu najbolje 'sjele' navijačima. Bijesni su na Uefu jer su mijenjali toliko obožavanu himnu koja je postala sinonim za elitni nogomet. Pormjene su nužne kako bi se napredovalo i razvijalo, ali u neke stvari ipak se ne smije dirati. 

- Promijenili su himnu Lige prvaka. Nogomet je službeno umro. Počivao u miru - jedan je od komentara na društvenim mrežama. 

Novu verziju himne bismo mogli ove sezone slušati i na Maksimiru. Dinamo je slavio protiv Qarabaga 3-0 u prvoj utakmici i sljedeće srijede u Azerbajdžanu pokušat će potvrditi plasman u najelitnije europsko natjecanje. Ako to uspiju, dobit će 35 milijuna eura u blagajni, najjače klubove na Maksimiru i čak četiri utakmice na domaćem terenu. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • mojnetsra 22.08.2024.

    Je*ali vas vise ti milijuni. Idemo se primarno potuc sa najjacima, a ne pare zaradjivat. Pare dodju kao nagrada za dobar rezultat.

  • fernandes11 22.08.2024.

    boli boli, a kad legne 35 mil eura samo od ulaska u LP, bude bolje...

  • domiid 22.08.2024.

    Ovo boli

Komentiraj...
Vidi sve komentare