To je to što me zanima!

U Nedelišću po prvi put održano prvenstvo Hrvatske u parkouru!

Parkour sportaši i sportašice u svim kategorijama za medalje su se borili u dvjema disciplinama: freestyleu i speedu. Prvi seniorski prvak Hrvatske u disciplini freestyle postao je Andrija Vajda
Vidi originalni članak

U srcu Međimurja, u Nedelišću, održano je prvo povijesno Prvenstvo Hrvatske u parkouru, sportu koji privlači sve više poklonika kako u našoj domovini, tako i u svijetu.

Izvršni organizator ovog vrlo zanimljivog natjecanja bio je Gimnastički klub Macan, a parkour sportaši i sportašice u svim kategorijama za medalje su se borili u dvjema disciplinama: freestyleu i speedu. Prvi seniorski prvak Hrvatske u disciplini freestyle postao je Andrija Vajda iz Parkour kluba Zagreb.

- Osjećaj je odličan, neopisivo je pobijediti, pogotovo ovakvo prvo natjecanje u Hrvatskoj. Što se samog natjecanja tiče, organizacija je odlična. Puno klubova se odazvalo, puno natjecatelja je došlo u svim kategorijama. Radujem se vidjeti što će biti u budućnosti, što će se još događati i koliko će se ljudi pridružiti te koliko će naš sport rasti.

Zlatni u disciplini speed bio je još jedan član Parkour kluba Zagreb, Luka Pokupec.

- Mislim da je događaj super organiziran. Bilo je baš zabavno doći, družiti se sa svima, vidjeti, trenirati i na kraju svi smo se puno podržavali i svi smo postigli jako dobre rezultate. Puno je truda i energije uloženo i do samog dolaska na natjecanje. Jedva čekam vidjeti još. Jako mi je drago zbog zlata, uspio sam izvući sve iz sebe. Bilo je tu i bolesti, pa i oporavak, jako sam sretan.

Sjajan dan Parkour kluba Zagreb upotpunila je Sara Matrljan pobjedom u disciplini speed, a disciplini freestyle najviše je suce impresionirala Domina Milišić iz Gimnastičkog kluba Gym Solin.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare