To je to što me zanima!

U Glasgowu obožavaju vatreni dvojac, a Juranović otkrio: Prije utakmice uvijek odem na - WC!

Josipa Škotkinje smatraju jako zgodnim, a Barišić je ispričao: Kad smo osvojili naslov prvaka, cijeli je pod od svlačionice bio mokar pa smo se bacali i klizali s jednog kraja na drugi
Vidi originalni članak

U drugoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije, Robert Knjaz javio se iz Glasgowa gdje je bio na jednom od najvećih svjetskih derbiju na Old Firmu koji je ujedno bio i dvoboj 'vatrenih'. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Škotskoj treniraju Josip Juranović u Celticu i Borna Barišić u Rangersu, klubovima koji su inače veliki gradski rivali zbog podjele na katolike i protestante. 

Juranović je prije godinu dana propisao petogodišnji ugovor sa Celticom te se klupskim navijačima uvukao pod kožu. Za hrvatskog reprezentativca imaju imaju same hvalospjeve dok je Škotkinjama itekako zgodan. 

"Izvrstan igrač. Najbolja kupovina Celtica u dugo vremena"; "Dobar taktičar i trkač";  "Ponos je Celtica i nadamo se da će ostati "; "Ustrajan je, srce mu je na mjestu i želi igrati za nas", neki su od komentara Celticovih navijača. 

Bivši kapetan Osijeka Borna Barišić u Rangers je prešao prije četiri godine te ga klupski navijači izrazito poštuju i cijene zbog napadačkih kvaliteta. 

"Vrhunska klasa. Legenda. Hrvatski igrači su uvijek dobri. Svaki Hrvat koji je igrao kod nas je bio dobar", rekli su.

Barišić je obožavatelja automobila, a u Osijeku je volio ići na ulične utrke i pohvalio se da je jednom završio drugi. Redovito prati Formulu, navija za Ferrari, a otkrio je i svoju romantičnu crtu: 

- Prave žene se čuva. One su kao dijamant koje treba držati kao kap vode na dlanu. Ako je prava žena - kazao je Barišić. 

Juranović i Barišić za hrvatsku reprezentaciju igraju od 2017. godine. 

- Imam posebne osjećaje prema Hrvatskoj. Kad himna krene, gleda te tvoja obitelj. To je sigurno najbolji osjećaj - rekao je Barišić. 

- Rasplakao sam se kad sam igrao za reprezentaciju protiv Škotske na Euru, što mi je bio prvi nastup na velikom natjecanju. Tata mi je preminuo prije četiri godine, a mislim da bi bio ponosan da je vidio da igram za reprezentaciju - kazao je Juranović. 

Obojica su Knjaza uvela u svlačionicu, u onoj Rangersa dvije su velike slike britanske kraljice, a Barišić je otkrio:

- Mi smo najtrofejniji klub na svijetu, a kad smo osvojili naslov prvaka prije dvije godine, cijeli je ovaj pod od svlačionice bio mokar pa smo se bacali i klizali s jednog kraja na drugi! Trema? Kao što mi je prije dolaska rekao Nikica Jelavić: sav osjećaj treme nestane kad dođeš u tunel i iz vana čuješ huk 50.000 navijača. Tri minute prije svake utakmice kapetan održi motivacijski govor, domaći dečki puste neku englesku glazbu za nabrijavanje...

Juranović je ispričao kako, iako se rodio u zagrebačkoj Dubravi, nije bio dinamovac:

- Moj je otac bio veliki dinamovac, čak i dok sam ja bio kapetan Hajduka i došao bih kući u Zagreb, on bi sa mnom po kvartu šetao u Dinamovoj trenirci. Ali ja sam više gradio svoju igračku karijeru i inače u slobodno vrijeme ne gledam nogomet niti igram nogomene igrice. A kad sam došao u Hajduk, pojavila se moja ljubav prema tom klubu.

Josip je otkrio i svoj ritual prije utakmica:

- Neposredno prije izlaska na teren odem na - WC! I ako mi nije sila, odem, sjednem, uzmem mobitel sa sobom, tek toliko da se umirim.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 19.10.2022.

    Ma ono kad ne igraš u HNLu redovno a u Škotskoj si zvijezda.Realno niti Juranović niti Barišić nisu neka klasa,to što oni igraju je šablonski nogomet,a ak kaj prezirem to je upravo to.Isti takav je bio i Dario Šimić,al ok i takvi se igrači traže,samo ja da sam izbornik nikad mi nebi igrali igrači koji ne znaju s loptom,eto,a njima sretno u Škotskoj i neka uživaju.

  • domba18 19.10.2022.

    Barišić je u repki samo zbog Tate svoga .Takvih igraca imamo koliko hoces .Vrh ce mu biti Glasgow Rangers

  • HatersGonnaHate 19.10.2022.

    Ne znam kakav je u Rangersu ali u reprezentaciji se pretvorio u Strinića, samo pas prvom do sebe u 90% situacija unazad stoperu. Sva sreća pa se Sosa na kraju nije pošvabio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare