To je to što me zanima!

Trener Sixersa uživao: "Dario Šarić je uistinu poseban igrač"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Philadelphia 76ersi draftirali su Darija Šarića, ali morat će čekati barem dvije godine da naš reprezentativac odradi svoj novi ugovor u Efesu. Sixersi jedva čekaju dolazak
Vidi originalni članak

Dario Šarić odigrao je odličnu utakmice protiv Portorika. S 15 poena, četiri skoka i tri fenomenalne asistencije pomogao je Hrvatskoj da ostvari pobjedu 103-82 i uđe u osminu finala Svjetskog prvenstva, a usput je impresionirao i buduće suigrače u NBA ligi. 

- Dario je zvijer, ne mogu čekati dvije godine da dođe - napisao je Joel Embiid, treći izbog ovoljetnog drafta, na svojem Twitteru. I nije bio jedini kojem se svidjelo što Šarić može na Svjetskom prvenstvu. 

- Ono što ga izdvaja jest sama njegova pojava na terenu. Ima tu neku čvrstoću koja me jako privlači - rekao je trener Philadelphije Brett Brown

Brown je 12 godina bio pomoćni trener Greggu Popovichu u San Antonio Spursima, pa je povukao zanimljivu paralelu između Darija Šarića i Borisa Diawa, francuskog reprezentativca koji je imao važnu ulogu na putu Spursa do NBA naslova. 

- Imao sam priliku trenirati Borisa nekoliko godina, postoje neke sličnosti u njegovoj i Šarićevoj igri. Dario zna dodati, savršeno vidi cijeli teren, može skočiti i odmah povući kontru kao "point forward". Kad se to sve zbroji, dobijete prilično posebnog igrača koji ima samo 20 godina - rekao je strateg Sixersa. 

Ostali rezultati poklopili su se baš tako da će Brown u subotu moći gledati Šarića baš protiv Diawa, čovjeka s kojim ga je usporedio. Hrvatska i Francuska igraju u subotu u 18 sati u borbi za ulazak među osam najboljih reprezentacija na svijetu. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 05.09.2014.

    Ne kuzim zasto neki ovdje komentiraju Hezonju. Ako neko nije dobro vidio ovo je clanak o Šariću.Uostalom i Šarić je u Sloveniji na europskom prvenstvu bio osmi,deveti,deseti igrac i isao je van za svaku gresku i evo gdje je sad,jedan od najvaznijih igraca u reprezentaciji.

  • KloniraniTata 05.09.2014.

    Genijalci...ili je point guard ili power forward...nemre bit point forward. Radije biraj cure dana nego kaj pokusavas bit sportski novinar.

  • BožoMarić 05.09.2014.

    dokaz koliko su novinari ovog portala retardirani, ne znaju sta znaci ' point foward' .

Komentiraj...
Vidi sve komentare