To je to što me zanima!

Hajduk kaznio Mikanovića! Ivanković: Moramo zaustaviti rasipanje ugleda, a Perišić kreće

U sastav su se, nakon što ih je trener suspendirao, vratili Sahiti i Diallo, ali Sahti je na treningu dobio udarac u oko. 'Ne smijemo dopuštati da se suparnici izruguju s nama', kaže Ivanković, koji neće ostati trener
Vidi originalni članak

Nakon silne euforije i medijske ofenzive, Hajduk je uplovio u mirne vode, vijesti s Poljuda u zadnje vrijeme dolaze na kapaljku, svi su se nekako primirili i čekaju da sezona završi. Što prije to bolje... U tom i takvom svjetlu prva momčad trenira i iščekuje preostale tri utakmice, koje ne odlučuju ni o čemu.

Hajduk igra za prestiž, za popravljanje dojma, a trener Jure Ivanković pokušava dati priliku mladim igračima. Sljedeći ogled je u Puli protiv Istre, uoči kojeg je trener Ivanković pojasnio i situaciju oko Dine Mikanovića. Naime, on je verbalno napao dio novinara zbog pogrešne informacije koju je objavio jedan medij, da je utakmicu protiv Varaždina propustio zbog nediscipline, a ne ozljede.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

OTKRIVAMO DETALJE Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

- Dino je nakon utakmice neprimjereno reagirao na neistinitu informaciju, koja je objavljena na T-portalu. Njegov istup je bio neprimjeren, on je kažnjen po klupskom pravilniku, cijeli iznos je, kao i uvijek, uplaćen udruzi Bilo srce. Mikanović se nekima ispričao osobno i preko naše službe za odnose s javnošću, a i mi kao klub se ispričavamo - poručili su iz kluba, a trener Ivanković je dodao:

- Sahiti i Diallo su se vratili treninzima nakon jedne utakmice suspenzije. Sahiti je, nažalost, dobio udarac u oko na treningu i neće biti u konkurenciji za Pulu, a Diallo trenira i konkurira. Kazne su naše interne stvari, dogovorili smo se kako ćemo postupati i igrači su svjesni da moraju profesionalno odraditi posao do kraja.

Tko se sve vratio u odnosu na prošlu utakmicu i koga možemo očekivati u Puli?

- Ostali smo bez tri igrača što se tiše zadnje utakmice, Benrahou je izvan sastava, Prpić je dobio udarac u koljeno, Kalik u kuk... Nemamo igrača koji se vraćaju, Livaja trenira i jedini bi se mogao vratiti, ali koljeno ga i dalje boli i tek ćemo nakon sutrašnjeg jutarnjeg treninga odlučiti hoće li s nama na put ili ne. Jučer nije uspio odraditi trening do kraja, osjetio je bol, to je specifična ozljeda, on ima dosta kontakata i nepravilnih kretnji i to mu nanosi bol. Bolje ne riskirati, da ne bude novih ozljeda. On je u teškoj situaciji, često igra i preko boli, što mu se sad vratilo. Nadam se da će dočekati sljedeću sezonu spreman.

Kako ste doživjeli poraz u zadnjoj utakmici, koji je bio neočekivan nakon dvije pobjede i kakve-takve stabilizacije momčadi?

- Sve nas je to pogodilo i razočaralo, očekivali smo da, nakon dvije pobjede, nastavimo rasti. Najupitniji je bio pristup, nismo izgledali dobro što se tiče energije i motivacije, a u tom slučaju, bez obzira na kvalitetu, nemaš se čemu nadati jer su svi čvrsti i organizirani, pogotovo kad igraju protiv Hajduka. Nadam se da je to iza nas.

Kladionice su izbacile popis kandidata za trenera Hajduka, tu su imena poput Tomića, Bjelice, Keka... čak je tu i Lucescu. Vas nitko ne spominje...

- Moj zadatak je privesti sezonu kraju, takav je dogovor u klubu, nakon toga ću biti na nekoj drugoj funkciji, neću biti trener prve momčadi i nije mi čudno što me nema u ponudi.

Kako igrače podići, osjećate li da su se predali ili osjećate da žele pobijediti?

- Velika je čast i zadovoljstvo biti na ovoj funkciji, ali je izazovno i teško zbog situacije u kojoj smo se našli. Za sportaša je ustrajnost u motivaciji ključna, ako vi morate nekoga motivirati, onda ste negdje debelo pogriješili u izboru igrača po pitanju karaktera. Ja pokušavam na njih prebaciti da pokažu unutarnju motivaciju, nije isto kad dopustite da se suparnici u HNL-u izruguju s vama. Ne zaslužuje to ni klub ni navijači. Ako izgubite gard i ako suparnici nemaju strah kad ovdje dolaze ili kad mi idemo gore, onda je to minus i za iduću sezonu. Moramo zaustaviti rasipanje ugleda!

Mogu li stranci doživjeti emociju Hajduka, kako ih vi osjećate?

- Vidi se i na treningu i na utakmicama, činjenica je da oni ne doživljavaju klub kao mi, ali ako su posvećeni treningu i ako rade na sebi, onda je to dovoljno dobro i za nas. Ne bih dijelio momčad na strance i domaće, podjednaka je odgovornost na svima nama. Što se tiče sljedeće sezone, moramo puno pametnije birati i donositi odluke.

Kako se osjeća Perišić?

- Osjećam da napreduje, svjestan je činjenice da to ide sporo, to je i očekivano, dogodi se i njemu lošiji dan. Postoji mogućnost da krene od prve minute u Puli, na nekoj svojoj prirodnoj poziciji, da doprinese i da se spremi za ono što ga čeka.

Tramezzani je ostavio dobar trag na Poljudu.

- Od njegovog dolaska Istra se stabilizirala, disciplinirani su i čvrsti u obrani, potentni su i brzi, iz čvrstog bloka dolaze u priliku zabiti gol, dosta dobro izgledaju, nemaju imperativ i djeluju kao momčad.

HOĆE LI BITI SPREMAN? Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Istra ima veći motiv, kako odgovoriti pristupom i borbenošću?

- Motivacija mora biti na visokom nivou igranja za Hajduk. To mora biti najveća motivacija i ne smije biti uvjetovana suparnikom. To je put koji moramo slijediti, da imamo maksimalnu motivaciju, bez obzira na suparnika. Napravit ćemo balans da smo dobri, energični, i brzi prema naprijed, da odgovorimo svim zahtjevima.

Tko će od mladih na put?

- Uz Skoku i Durdova, još i Jurak i Jurić-Petrašilo, koji će čekati priliku s klupe. Nadam se da će dobiti minutažu.

Kakva je vaša procjena Brekala i Kleinheislera, hoćete li dati preporuku da ostanu ili ne?

- Svi zajedno kao stručni stožer ćemo podnijeti izvješće, razgovarali smo već s predsjednikom, ali nećemo sada o tome, kad završi sezona bit ćemo sigurniji u svoje odluke.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • 12.05.2024.

    Okrugla dvadeseta fritula na vidiku.

  • Vladovladić_2 11.05.2024.

    Da nije Hajduka čime bi ovi gore tupoglavci liječili komplekse.

  • fernandes11 10.05.2024.

    ono kad ti je vise zao i sprdat ih, doveli brekala, perisica, livaja tu....mislili imaju igrace, a ustvari jedna velika nula, a blagajna prazna....tek sljedece sezone krece kalvarija, plakat ce za ovom

Komentiraj...
Vidi sve komentare