To je to što me zanima!

Trener dinamovaca: Jedan igrač Bayerna na Fifi ima brzinu 95. Jakir? Nadam se da će biti OK

BAYERN - DINAMO U-19 2-1 Za razliku od seniora koji igraju osam utakmica, mladu momčad Dinama očekuje još pet susreta. U drugom kolu, 2. listopada kod kuće će igrati protiv Monaca
Vidi originalni članak

Dinamo i Bayern u Münchenu su otvorili juniorsku Ligu prvaka. Bavarci su se pokazali kao tvrd orah za 'modre' i slavili 2-1. Golove su zabili Aznou i Nasrawe početkom drugog poluvremena, a za Dinamo je utješni gol zabio Rimac u sudačkoj nadoknadi. 

- Bayern je Bayern, ali stvarno su dečki izbacili svu energiju, ostavili su srce na terenu i dali sve od sebe. Od prvog do zadnjeg, bilo je užitak gledati, pokušavali su igrati, ali Bayern je stvarno kvalitetan. Imali su dvojicu 2005. godište, a jedan na Fifi ima i 95 brzinu. Marokanac već igra i za repku - rekao nam je Ivica Banović, trener juniora Dinama.

Bavarci su dominirali od početka susreta, dopustili su Dinamu tek nekoliko prilika, ali Banović je zadovoljan nakon susreta.

- Moji dečki su bili baš dobri, svidjeli su mi se. Ozljede? Ne volim izgovore, ali ima tu puno stvari. Nadam se da je s Jakirom (Leon Jakirović, Sergejev sin, op. a.) sve u redu, ima tu još puno drugih. Rimac i Miljak su bili načeti, nisu niti trebali biti u kadru. Bili su tu samo zato jer nismo imali nikoga drugoga - istaknuo je strateg 'modrih'.

Za razliku od seniora koji igraju osam utakmica, mladu momčad Dinama očekuje još pet susreta. U drugom kolu, 2. listopada kod kuće će igrati protiv Monaca, potom slijede gostovanja u Salzburgu (23. listopada) i Bratislavi kod Slovana (5. studenog), te domaći ogledi protiv Borussije Dortmund (27. studenog) i Celtica (10. prosinca).

LIGA PRVAKA MLADIH Bayern U19 - Dinamo 2-1: Dva gola u četiri minute presudila 'modrima', Rimac zabio utješni

- Može li se proći dalje? Mislim da možemo svakoj ekipi parirati, pogotovo kada se oprave 3-4 igrača. Rijeka mi je bitnija u subotu, ali mislim da možemo proći dalje. U ovoj generaciji ima potencijala, oni su i mlađe godište, većina je 2006. imamo i 2007., a dvojicu 2008. koji su još kadeti. Puno je tu potencijala, četvoricu igrača 2006. godište poslali smo na posudbu u prvu ligu. Imamo tu i Pavića koji igra samo Ligu prvaka, ne prvenstvo. U krugu je prve momčadi. Mi praktički igramo s mlađim godištem, koje je pokazalo potencijal. Ali moraju još puno žganaca pojesti, daleki je put, ali vrijedni su i rade. Kako na terenu, tako i izvan. Ponašanje je osnova svega,  prvo moraš biti čovjek, a onda sve ostalo - poručio je Banović.

Lineups provided by Sofascore

Među brojnim igračima Dinama, golom oku se posebno svidio i Saudijac Hussain Yousef.

- Husein je došao u početku, sve je prošao, daje nam energiju i agresivnost. Pitanje je bi li svi igrali da su zdravi, bio je i ozlijeđen, ali ima energiju. Dao je koliko je mogao - zaključio je dobro raspoloženi Banović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mali moj 17.09.2024.

    Čuj ovog igrice igra

Komentiraj...
Vidi sve komentare